Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Bez obzira na to što je bezbjednosni sektor pao u ruke neozbiljnih i neprofesionalnih, a nadasve besprizornih sitnih karijerista, očekujemo da se nadležni organi ozbiljno pozabave slučajem prebijanja, ponižavanja i maltretiranja našeg Jovana Đurovića, a nad kojim je izvršena tortura od strane pripadnika CB Bar.

Pošto je Nikšićanin Jovan Đurović, inače Perjanik Crnogorske pravoslavne crkve, podnio Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru krivičnu prijavu protiv više policijskih službenika iz CB Bar zbog zlostavljanja i prebijanja, a prijava na brutalno ponašanje pojedinih pripadnika CB Bar podnijeta je i Unutrašnjoj kontroli MUP-a, očekujemo hitnu reakciju i adekvatnu kaznu za aktere ovog gnusnog incidenta.

Ipak, pitamo se, da li se sve ovo može nazvati incidentom, jer smo nakon objave informacije o detaljima događaja, obaviješteni da postoje svjedoci koji su proživjeli identičnu torturu, od strane istih počinilaca, po istom scenariju.

Na osnovu detalja slučaja koji su dostupni javnosti, jasno je da je Jovan kriv samo zato što na grudima nosi crnogorski grb i što je poštovalac i vjernik Crnogorske pravoslavne crkve, pa će i ovaj slučaj biti predmetom interesovanja svih međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i borbom protiv svih vidova diskriminacije, u ovom slučaju, vjerske. Srpska pravoslavna crkva i njeni poslušnici instalirani po državnim institucijama i organima, u sve očiglednijoj nemoći da se za svoja zlodjela opravda pred kompletnom međunarodnom javnošću, koristi još to malo moći što joj je preostalo, pa pendrekom pokušava zaplašiti ili prevaspitati Crnogorce.

Koji su to policijski službenici koji vrše torturu nad ljudima, po nacionalnoj osnovi, birajući Crnogorce za žrtve? Da li su u CB Bar upošljeni kriminalci ili policajci?

Zahtijevamo hitnu istragu ovog slučaja, kao i izjašnjenje koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića kojim će javno osuditi ovakvo iživljavanje nad crnogorskim patriotama, a zatim, nakon zakonski sprovedenog dokaznog postupka, adekvatno sankcionisati vinovnike ovog gnusnog napada.

Montenegro International, kao što je činio i do sada, i o ovom slučaju će detaljno izvijestiti nadležne međunarodne adrese.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: