Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Izvor: Pobjeda

Uloga vaseljnskog patrijarha trebalo bi da bude mnogo snažnija u slučaju Crne Gore, te bi on, kao najveći autoritet u pravoslavlju, trebalo da da preuzme odgovornost i da se zajedno sa pitanjem Makedonske pravoslavne crkve rješava i pitanje pravoslavne crkve u Crnoj Gori, smatra politički analitičar Zlatko Vujović.

On je ocijenio da je stanje koje sada postoji neodrživo jer, kako je rekao, “jedan ogroman dio pravoslavnog stanovništva ne može da koristi crkve i manastire i nije dobrodošao u njima”.

– To je nešto što se kosi sa idejom pravoslavlja i za očekivati je da vaseljenski patrijarh kroz rješavanje pitanja autokefalnosti Makedanske pravoslavne crkve, a oduzimanjem tomosa SPC kojom je dobila jurisdikciju na području nekadašnje Kraljevine SHS, se riješi i pitanje CPC, koja je toliko dugo imala autokefalnosti – rekao je Vujović za Antenu M.

Smatra da je Crnoj Gori potrebno rješenje koje će biti održivo, pomiriteljsko i koje će na neki način omogućiti da pravoslavno stanovništvo u Crnoj Gori, bez problema uživa u svojim vjerskim pravima i slobodama.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: