Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International pokrenula je pred Ustavnim sudom inicijativu za ocjenu ustavnosti Odluke o izboru predsjednika i članova Vlade Crne Gore.

Odlukom Skupštine Crne Gore, naime, osam članova – ministara izabrano je na čelo nepostojećih ministarstava Vlade Crne Gore.

Montenegro International od Ustavnog suda traži i da naredi da se obustavi izvršenje te Odluke do donošenja odluke o njenoj ustavnosti i zakonitosti.

Ministri izabrani na čelo ministarstava koja u trenutku izbora nijesu postojala su:

Dr. Vladimir Leposavić u Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava;
Mr.Milojko Spajić u Ministarstvo finansija i socijalnog staranja; .
Mr. Tamara Srzentić u Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija;
Dr. Vesna Bratić u Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta;
Mr. Jakov Milatović u Ministarstvo ekonomskog razvoja;
Mr. Aleksandar Stijović u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede;
dr. Ratko Mitrović u Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Mladen Bojanić u Ministarstvo kapitalnih investicija;

U trenutku izbora na snazi je bila Uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave koja definiše postojanje 17 ministarstava među kojima nema onih ovdje osporenih. Zato je protivpravan izbor članova Vlade – ministara na čelo tih ministarstava.

Odluka Skupštine Crne Gore nije legalna, pa ni sporni članovi vlade – ministri zaduženi za nepostojeća ministarstva ne mogu uživati status legalno i legitimno izabranih organa državne uprave.

Protivpravnosti izbora osam ministara svjesni su i u vladi jer su dan nakon izbora donijeli Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe po kojoj su ministri izabrani. Kako se takve odluke ne mogu donositi naknadno nedvosmisleno su i sami potvrdili da je izbor bio nezakonit.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: