Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International uputila je danas gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu i predsjednici Skupštine Prijestonice Maji Ćetković inicijativu za hitnim donošenje odluke u Skupštini Prijestonice da sveštenstvo Srpske Pravoslavne Crkve napušti Cetinjski Manastir, koji je u vlasništvu Prijestonice Cetinje, kako bi Crnogorska Pravoslavna Crkva mogla obavljati bogosluženje, a njeni vjernici i poštovaoci opet ulazili da se poklone moštima Svetoga Petra Cetinjskog. U inicijativi se traži da odluka bude izglasana i sprovedena do 7:00 časova 06.01.2021.

Tekst inicijative prenosimo u cjelosti:

Poštovani gradonačelniče Kašćelan, poštovana predsjednice Skupštine Prijestonice, poštovani odbornici u skupštini Prijestonice,

Svjedoci ste da aktuelna vlada Crne Gore, kroz niz neustavnih i zavjereničkih akcija, zbog kojih je NVO Montenegro International podnijela nekolike Ustavne žalbe kao i krivične prijave SDT-u, radi sve na asimilaciji Crnogoraca u srpski nacionalni korpus. Ta razbojnička agenda je svoju katarzu doživjela protivzakonitim usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, u gluvo doba noći, od strane trenutne vladajuće većine. Po priznanju srpskog vladike Joanikija njihovi pravni stručnjaci, pravni savjetnici crkve su pisali te izmjene pod pažljivim svešteničkim nadzorom. Crna Gora je postala teokratska država u kojoj sveštenici, a uz to još sveštenici druge države, pišu zakone.

Bez obzira na takav sunovrat, sigurni smo da ste svjesni koliko je nepravedno i kako je sramno da decenijama unazad sveštenstvo i vjernici CPC obilježavaju najradosniji hrišćanski praznik po smrzlim cetinjskim ulicama i trgovima, improvizovanim kapelicama, kao prognanici i beskućnici – dok sveštenstvo SPC uživa raskoš i komociju toliko okupiranih hramova, a koji su izgrađeni na žrtvi i odricanju naših predaka i branjeni su njihovim životima. Mitropolija Crnogorsko Primorska koja je eparhija Srpske pravoslavne crkve stoluje čak i na Cetinju! Svoju je okupacionu bazu instalirala đe drugo nego pored moštiju Velikoga Svetoga Petra Cetinjskoga, pomiritelja i utemeljivača države Crne Gore.

Cetinje je čuvar i svjedok hiljadu godina istorije, četiri velike dinastije Vojisavljevića, Balšića, Crnojevića i Petrovića, Cetinje je grad heroj, Cetinje je prvo reklo jasno i glasno NE nadolazećem talasu velikosrpskog nacionalizma devedesetih godina. Cetinje je pjevalo: “Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče”. Cetinje je začetnik vraćanja državnosti Crnoj Gori, na koju se čekalo od 1918. godine. Cetinje je ishodište svih crnogorskih stradanja, grad u kamenu u kojemu je skamenjena istorija Crne Gore.

Zato, duboko svjesni civilizacijskoga značaja istorijskog grada, a u ime crnogorskog naroda, obespravljenog tuđinca u sopstvenoj državi, obraćamo vam se sa zahtjevom da Prijestonica Cetinje u lokalnom parlamentu pokrene dolje formulisanu inicijativu. Naime, budući da Cetinjski manastir nije upisan na Srpsku Pravoslavnu Crkvu koja bespravno koristi taj objekat, već je u vlasništvu opštine Cetinje tražimo da učinite SVE kako bi omogućili sveštenstvu Crnogorske Pravoslavne Crkve da vrši službe u manastiru koji je naša najveća svetinja, simbol crnogorske samobitnosti i identiteta, a koji je usljed tragičnih istorijskih dešavanja postao leglo srpske asimilatorske politike koja se sada sprovodi sa državnog nivoa. Protiv takve državne politike borićemo se lokalno! Simbol trajanja i opstanka Crne Gore mora biti oslobođen od militantnog svetosavlja i sveštenstva tuđinske i neprijateljske crkve, čiji se spisak zločinstava dopisuje svakog dana. Od nepriznavanja crnogorske nacije, jezika, istorije i crkve, preko nepriznavanja genocida u Srebrenici, do veličanja i proglašavanja za svece četničkih koljača i saradnika okupatora. Zbog svega gore rečenog i mnogo toga drugog neizrečenog upućujemo vam:

INICIJATIVU

Da sveštenstvo Srpske Pravoslavne Crkve napušti Manastir Cetinjski, koji je u vlasništvu Prijestonice Cetinje, kako bi Crnogorska Pravoslavna Crkva mogla obavljati bogosluženje, a njeni vjernici i poštovaoci opet ulazili da se poklone moštima Svetoga Petra Cetinjskog.

              Da ovu odluku stavite na glasanje Skupštini Prijestonice koja bi je većinom glasova odbornika usvojila.             

              Da se izglasana i usvojena odluka sprovede do 7:00 časova 06.01.2021.

U slučaju potrebe za obrazloženjem Inicijative, Montenegro International je spreman da uzme učešče u raspravi po ovoj tački sa svojim predstavnicima. Takođe, obavještavamo vas da za takvu vašu odluku možemo obećati bezrezervnu podršku svih Crnogorskih asocijacija i pokreta i udruženja iz dijaspore.

U Podgorici, 31.12.2020.

NVO Montenegro International

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: