NVO Montenegro International uputila je na adrese najodgovornijih ličnosti EU, NATO i SAD detaljno i dokazima potkrijepljenu Analizu malignosti koncepta “Srpski svet” (SS).

– Učinili smo to suočeni sa ozbiljnim pomacima u realizaciji projekta SS i najavama daljih planova. Uvjereni smo da će oni kojima je Analiza upućena, provjeriti sve navode i da će preduzeti odgovorajuće aktivnosti, sa ciljem podrške u očuvanju saveznice, nezavisne i medjunarodno priznate države, članice NATO-a i kandidata za članstvo u EU, ističu u MI.

U dokumentu dostavljenom na najviše državne adrese članica EU, NATO i SAD podsjećamo da je država Srbija kreirala SS i preko svojih eksponenata počela da primjenjuje upravo u Crnoj Gori.

U Analizi temeljno se pokazuje kako je taj koncept, ustvari, ratkohuškački koncept iz ’90-tih godina prošlog stoljeća, prilagođen za 21. vijek, te njegove posljedice, prije svega po mir i bezbjednost na Zapadnom Balkanu a uzimajući u obzir neupitnu spremnost većine građana Crne Gore da brane i odbrane njen ustavno-pravni karakter.

foto: slobodnaevropa.org

Related Posts

CURRICULUM VITAE MI

Nakon skoro 9 mjeseci želimo predstaviti što smo kroz Montenegro International do sada uradili. Montenegro International (MI) je…
%d bloggers like this: