Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International dostavila je danas Vrhovnom i Specijalnom državnom tužilaštvu dokaze o jednom broju lica koja su upisana u birački spisak za Opštinu Nikšić i birački spisak države Srbije, sa zahtjevom da se ista u skladu sa zakonom procesuiraju i pokrene postupak oduzimanja crnogorskog državljanstva.

U dopuni jučerašnje krivične prijave traži se krivično pocesuiranje državljana Srbije i drugih zemalja koji budu glasali na sjutrašnjim izborima u Nikšiću, kao i odgovornih u Ministarstvu unutrašnjih poslova za poslove evidencije biračkog spiska i spiska crnogorskih državljana.

“Podsjećamo vas na zahtjev iz prethodne krivične prijave da od granične policije zatražite podatke o svim licima koja su u proteklih 45 dana ušla na teritoriju crne gore i da na osnovu prikupljnih podataka izvršite provjeru da li se navedena lica nalaze u biračkom spisku za opštinu Nikšić i biračkom spisku Srbije i Bosne i Hercegovine, i da u skladu sa zakonom krivično gonite lica koja su glasala, a da za to nisu imala pravo, kao i sve nadležne koji su dozvolili kršenje zakona i miješanje u izborni proces u Nikšiću. Takođe, za sva lica za koja se utvrdi da su kršila zakon o biračkom spisku i zakon o crnogorskom državljanstvu, zahtijevamo oduzimanje crnogorskog državljanstva i pokretanje postupka protiv nadležnih lica u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja su dozvolila isto i nisu postupala u skladu sa službenom dužnošću”, navodi se u prijavi.

Uz dopunu prijave dostavljeni su podaci iz biračkog spiska Srbije koji su javno dostupni na internetu protiv sljedećih lica koja se nalaze u biračkom spisku za Opštinu Nikšić:

Podsjećamo, u birački spisak za glasanje na izborima u Nikšiću upisana je i cijela porodica Bogoljuba Šijakovića, nekadašnjeg ministra u Vladi Srbije.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: