Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Prvi sporazum koji su potpisali članovi tri „velike“ koalicije oličeni u Krivokapiću, Bečiću i Abazoviću u prvoj tački kaže: „Da će nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze, jačati i unaprijeđivati saradnju sa NATO savezom, ubrzano, potpuno i posvećeno realizovati sve reforme neophodne za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.“

Pa su čvrsto uvjeravali da će „nova demokratska vlast“:

  1. izvršiti potpunu depolitizaciju“

  2. poštovati Ustav Crne Gore“

  3. neće sprovoditi revanšizam“

  4. sve zakone donositi u skladu sa evropskim standardima“

  5. omogućiti učešće u vlasti manjinskim partijama“.

Da kratko analiziramo što je sve, po tačkama, realizovano od sporazuma „nove i uz to demokratske vlasti“?

Nulta tačka sporazuma je NATO. Da, Crna Gora se obavezala ugovorom, koji se ne može poništit. Kako „troprstofantastični“ to tretiraju? Kad ne može Muhamed brijegu, može brijeg Muhamedu. Prevedeno na njihov tečni srpski: Kad ne može CG iz NATO može NATO iz CG.

Danas se čuje da je najavljeni famozni i uz to fatalni „koordinator svih službi bezbjednosti“, a sad poznatiji kao „potpredsjednik vlade“ – Abazović, iskoordinisao postavljenje izvjesnoga Radula Čovića za VD direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane. Radule Čović je, po riječima bivšeg ministra MUP Konjevića, u štabu NATO-a u Poljskoj, počinio teže prekršaje sa NATO dokumentima, te vraćen (ne zna se gdje) – odmah.

O svemoćni gejmčejndžeru Abazoviću, nije valjda da nijesi znao ove detalje? Nesumnjivo relaksirano koordiniraš najvažnijim državnim resorima. Bravo, bravo, mlađani doktore i uz to nauka. I da, u pravu si, NATO-u stvarno može dosaditi vaše špijanje majčici Rusiji, između ostalih. Makijaveli zar ne? Cilj opravdava sredstvo, cilj je izaći iz NATO, alat za to je – Abazović.

Dakle, „nova i uz to demokratska vlast“, ukratko:

  • Izvršava deopolitizaciju – ISTINA, ganja svakoga iz bivše vlasti da mu uruči otkaz.

  • Poštovanje Ustava Crne Gore su iskazali “poštovanjem” kvoruma na sjednici Skupštine Crne Gore, tokom glasanja za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti dok ih je u sali bilo četrdeset i jedan digitalni. Dakle 40.

  • Revanšizam? http://www.rtcg.me/vijesti/politika/306237/vlada-smijenila-sav-kadar-albanske-liste.html  Upoznajte se sa „nerevanšizmom“ iz izjave pripadnika manjinskog naroda, koji po tački 5. „sporazuma“, trebaju da učestvuju u vlasti? Nije ovo jedini primjer a i neće biti.

  • Sve zakone donositi u skladu sa evropskim standardima? Živa istina. Potpisali su da će na taj način donositi ZAKONE ali ne i IZMJENE ZAKONA! Tako da to što su izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti usvojili bez javne rasprave, bez konsultacija sa Venecijanskom komisijom, bez kvoruma i sa poslovnikom koji je predmet posmatranja na Ustavnom sudu, nije predmet potpisanog sporazuma.
  • Vidjeti kritiku pod tačkom 3.

Na unutrašnjem planu idilično. Bečić ne dozvoljava raspravu na temu Srebrenice u Parlamentu, Abazović na slijepo koordinira najosjetljivijim resorima, Krivokapić se probudi i viče na prosvjetne radnike sa govornice. Na vanjsko-političkom planu satirično. Da nije ničega drugoga, samo ovo bi bilo dovoljno da EU kaže “Mejbi smo nešto pobrkali…Or something”.

Svaka sličnost „sporazuma“ sa „plakatom“ je namjerna.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

PODRŠKA DIJASPORE

Montenegro International je uputio apel dijaspori da se oglase povodom situacije u državi a naročito vezano za izbore…

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: