Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Dijaspora i iseljenici Crne Gore, koji svoju matičnu domovinu doživljavaju građanskom, multietničkom, multikulturalnom, pravno ustrojenom, socijalno sigurnom i po evropskim standardima uređenom državom,  a spremni su dati doprinos i odricati se za razvoj takve domovine organizuju Tematsku śednicu: „CRNOGORSKA DIJASPORA U KONTEKSTU AKTUELNE POLITIČKE SITUACIJE U CRNOJ GORI“.

Kako je navedeno u saopštenju, sjednica će biti održana u petak 30. jula 2021. u 11.00 sati na Cetinju, zgrada Prijestonice Cetinje (skupštinska sala ili konferencijska sala, zavisno od broja učesnika).

Domaćin i pokrovitelj ove manifestacije je gospodin Aleksandar Kašćelan, gradonačelnik Prijestonice.

Govore predstavnici dijaspore iz više zemalja:

prof. dr Milenko Perović (Republika Srbija), prof. dr Muamer Kalić (Bosna i Hercegovina), Emira Mustajbašić Ličina (SR Njemačka) i Ljubo Radović (Republika Hrvatska). Očekuje se još govornika.

Najavljeno je i nekoliko referata.

Gosti i govornici na temu aktuelne političke situacije u Crnoj Gori biće: prof. dr Adnan Čirgić, akademik prof. Sreten Vujović, istoričar prof. Boban Batrićević, prof. Aleksandar Radoman, predstavnik Matice crnogorske i gospodin Sabrija Vulić, predśednik Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore. Očekuje se da sjednici prisustvuju i predsjednik optine Bar kao i gradonačelnik Podgorice.

Śednica je koncipirana tako da se podastre istina o činjeničnom stanju i ozbiljnom (ubrzanom), narušavanju svih temeljnih i državotvornih vrijednosti crnogorskog društva, države Crne Gore i njene dijaspore i iseljenika.

“Takođe, crnogorska dijaspora śednicu organizuje u najboljoj vjeri i namjeri da svojim jedinstvom, snagom, umijećem i voljom doprinese i da podršku svim progresivnim snagama u borbi za stvaranje unapređenja i očuvanje građanske, multietničke, multikulturne, pravno ustrojene, socijalno sigurne, samostalne Crne Gore otvorenih granica prema svim dobronamjernim suśedima, Evropi i svijetu”, navedeno je u najavi.

Śednica će biti prenošena putem live stream-a o čemu će javnost biti obaviještena.

Informacije: Ljubo Radović  +385 98 983 3148 (do srijede predveče) i +382 67 275 369  ili  +382 69 279 183 (četvrtak i petak)

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: