Džejson Gold jedan je od troje spomenutih u tekstu partije URA u kojoj se NVO Montenegro International predstavlja kao ”lakrdija koju predvodi Mirna Nikčević”.

”Troje spomenutih ljudi – Jason Gold, Komsa Prijić i Aleksandra Radoman – dali su otkaz na članstvo u Montenegro International prije nekoliko mjeseci. Postoje dokumentovani dokazi koji potvrđuju ovu činjenicu. Gospodin Gold je izabrani službenik Laburističke stranke i predsjedavajući Laburističke stranke – Podružnice za Srednju i Istočnu Europu”, navodi se u reagovanju MekJuana.

Kako dodaje, Gold, kao i svi članovi Laburističke stranke, vjeruje u demokratski socijalizam, pa je stoga skandalozno nagovijestiti da ima fašistička uvjerenja, kao što je navedeno u tekstu.

”Takođe je krajnje neetično i opasno objavljivati fotografije uz ovaj članak, koji je u stvari nacrtao “mete” na glave ljudi, posebno na glavu jednog od zvaničnika naše stranke. Svjestan sam da je g. Gold zatražio od g. Milete Radovanića, generalnog sekretara URA, da ukloni imena i fotografije sebe i drugih iz djela koje vrijeđa, ali još uvijek te fotografije nijesu uklonjene. Umjesto toga, objava nastavlja dalje širenje društvenim mrežama ”, ističe se u reagovanju.

U reagovanju se dalje ističe da je Gold izuzetno poznata ličnost iz međunarodnog dijela Laburističke stranke i delegat je u Izvršnom komitetu Međunarodne organizacije rada, kao i predsjednik ogranka.

”Vaša tvrdnja prema njemu je i ljaga na njegovo lično ime i na Laburističku stranku. Stoga moram insistirati na tome ne samo da se ukloni dio s vaše web stranice i platformi društvenih medija, već da se odmah napravi puno i istaknuto javno izvinjenje ukoliko ne želite das se ovo pitanje nastavi dalje. Radujem se vašem skorom odgovoru s dokazima da su preduzete mjere za ispravljanje ove stvari”, zaključuje se u saopštenju.

Related Posts
%d bloggers like this: