Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Crna Gora, vazda nesrećna i siromašna, je dočekala da bude mrč crna, taman da se đevojke udaju u crnini, ne zbog Kosova no zbog minsitarke Bratić i ostalih po-četnika u ekspertskim vodama.

Svjedočili smo da dio predsjednika opština u Crnoj Gori, iz redova po-četničke vlasti, nije čak ni okitio svoj grad državnim zastavama niti su organizovali kakvu prigodnu besjedu ili događaj da obilježe najznačajniji datum moderne crnogorske istorije.

Jasno je da mrze državu u kojoj žive, da mrze njene simbole, da ne mogu da ne osjećaju kompleks od njene bogate slobodarske istorije, kompleks od njene autokefalne crkve, crkve kojom nije upravljao sultan iz Stambola, i zastave koju su stvorili i krvlju branili Crnogorci i Crnogorke a koju nije darivao vjernim slugama sultan iz Stambola.

Osjećaju kompleks niže vrijednosti i isti kompleks dokazivanja svojim gospodarima koji su osjećali mnogi prije njih koji su služili stranim okupatorima protiv svog naroda. Svaki janjičar je morao mnogostruko više dokazivati vjernost sultanu od rođenog Turčina. A sjetite se ko su bili najbolji janjičari, najbolje sluge i najveći zulumćari svog naroda.

Elem, je li po-četnik dovoljno dobar da postane četnik? Šta treba uraditi ponizni po-četnik da dokaže da je izrastao u četnika? Da može dobiti mjesto u trpezi i biti smatran ravnopravnim sa drugima? Ili će dovijeka ostati po-četnik?

Toliko mržnje kod naših predsjednika opština po-četnika prema državi u kojoj žive, ali ne odbijaju platu i pare.

Pozivam vjerujuće po-četnike da budu principijalni do kraja, i kad već mrze državu Crnu Goru i sve crnogorsko, neka odbiju crnogorske pare. Neka primaju platu u skladu sa brojem mandata kojima su osvojili vlast. 100% mandata – puna plata. 51% mandata – pola plate.

Kad već mrzite Crnu Goru, nemojte da se loše osjećate zbog para koje dobijate na račun Crnogoraca u Crnoj Gori. Zamjeriće vam gazde.

foto: aktuelno.me

J.S.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: