Crna Gora, vazda nesrećna i siromašna, je dočekala da bude mrč crna, taman da se đevojke udaju u crnini, ne zbog Kosova no zbog minsitarke Bratić i ostalih po-četnika u ekspertskim vodama.

Svjedočili smo da dio predsjednika opština u Crnoj Gori, iz redova po-četničke vlasti, nije čak ni okitio svoj grad državnim zastavama niti su organizovali kakvu prigodnu besjedu ili događaj da obilježe najznačajniji datum moderne crnogorske istorije.

Jasno je da mrze državu u kojoj žive, da mrze njene simbole, da ne mogu da ne osjećaju kompleks od njene bogate slobodarske istorije, kompleks od njene autokefalne crkve, crkve kojom nije upravljao sultan iz Stambola, i zastave koju su stvorili i krvlju branili Crnogorci i Crnogorke a koju nije darivao vjernim slugama sultan iz Stambola.

Osjećaju kompleks niže vrijednosti i isti kompleks dokazivanja svojim gospodarima koji su osjećali mnogi prije njih koji su služili stranim okupatorima protiv svog naroda. Svaki janjičar je morao mnogostruko više dokazivati vjernost sultanu od rođenog Turčina. A sjetite se ko su bili najbolji janjičari, najbolje sluge i najveći zulumćari svog naroda.

Elem, je li po-četnik dovoljno dobar da postane četnik? Šta treba uraditi ponizni po-četnik da dokaže da je izrastao u četnika? Da može dobiti mjesto u trpezi i biti smatran ravnopravnim sa drugima? Ili će dovijeka ostati po-četnik?

Toliko mržnje kod naših predsjednika opština po-četnika prema državi u kojoj žive, ali ne odbijaju platu i pare.

Pozivam vjerujuće po-četnike da budu principijalni do kraja, i kad već mrze državu Crnu Goru i sve crnogorsko, neka odbiju crnogorske pare. Neka primaju platu u skladu sa brojem mandata kojima su osvojili vlast. 100% mandata – puna plata. 51% mandata – pola plate.

Kad već mrzite Crnu Goru, nemojte da se loše osjećate zbog para koje dobijate na račun Crnogoraca u Crnoj Gori. Zamjeriće vam gazde.

foto: aktuelno.me

J.S.

Related Posts
%d bloggers like this: