Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Premijeru Krivokapiću,

Predsjedniče Parlamenta Bečiću,

Potpredsjedniče vlade Abazoviću,

Vi ste reprezenti višečlane koalicije koja je osvojila vlast u Crnoj Gori.

Juče je napadnuta predsjednica LP u Nikšiću Jelena Marković, zbog isticanja Crnogorske zastave. Zbog čina koji je u svakoj drugoj zemlji, ne samo prihvatljiv već i ohrabrivan zarad podizanja nacionalne svjesti, nacionalnog morala i ponosa.

Izbori su u Nikšiću. Da vas podsjetimo, „prva demokratska vlasti“, da je obaveza svih učesnika na izborima da svako svojim djelom doprinese očuvanju Ustavnog poretka države Crne Gore. Zapitajte se vi sami, prije nego se zapitaju drugi da li ispunjavate ili da li težite ispunjenju date obaveze.

Neki od vas su položili zakletvu prije stupanja na dužnost. Neki od vas su očigledno položili zakletvu nekome ili nečemu drugome. Neki od vas sve ovo znaju i trpe neprijatnost te činjenice zarad sopstvenog oportunizma i želje da uđu u istoriju kao oni koji su srušili “zadnji diktatorski režim u Evropi”.

Ako mislite da predizborna atmosfera u NK bude oslonjena na to što će aktivisti, simpatizeri i članovi vaših partija i koalicija ugrožavati Crnogorke i Crnogorce koje istaknu obiležja svoje jedine države Crne Gore, nemajući rezervnu kao neki od vas, onda imajte obraza, povucite se u politički mrak iz kojega ste ispuzali kao jezive aveti prošlosti da proganjate sve one koji bi da se otrgnu od iste.

Zar zaista mislite da ste pobjednici? Što li bi se tek dešavalo da imate stvanih 50% plus jedan glas, glasova „srpskog sveta“ na izborima? Što li bi se desilo da vam Crnogorci koje ste izmanipulisali, oduzmu svoj glas, kao što će se i desiti?

  • Vaša Ministarka nije sposobna da obezbijedi vakcine protiv pošasti koja svaki dan odnosi živote u Crnoj Gori! Na momente je očigledno da je jadnoj ženi i neprijatno što nije obavještena i što očigledno neko drugi završava njene obaveze dok je ona samo marioneta koja popunjava resor.

  • Vaš premijer, često samo-sabotiran delirijumom od alkoholnih isparenja ne može da se dogovori sa ministrom finansija je li tajno ili transparentno nedavno rekordno zaduženje države!

  • Vaš Ministar mijenja Zakon o vjeroispovijesti, ne samo po mjeri SPC, već kao potčinjen pravnicima SPC, dok vaša većina u parlamentu glasa za tu sramotu!

  • Vaš potpredsjednik vlade koji koordinira službama bezbjednosti ćuti dok se dešavaju napadi na svaki, pa i najmanji pokušaj, iskazivanja ljubavi prema našoj Crnoj Gori.

Kako bi vas osvjestili u odnosu na trenutnu atmosferu u Crnoj Gori koju stvarate, postavićemo Vam nekoliko pitanja na koja bi trebali odgovoriti bar sami sebi:

  1. Je li ovo demokratija koju ste obećali – Teror jednog poslaničkog mandata više nastalog na manipulaciji glasača URA-e?
  2. Je li to osvježenje koje ste najavili – recikliranje klero-fašističke agende u društveno prihvatljivom pakovanju nalik SNS-u koji sponzoriše vaše predizborne aktivnosti u Nikšiću?
  3. Je li to vladavina prava za koju se borite i zalažete – dok nehajno i trapavo u svojoj razluđenosti gazite Ustav i sve pravne akte ove Države?
  4. Je li ovo razlog da budemo relaksirani – dok finansirate polu-pismene vandale da čuvaju vaše ilegalne instalacije postavljene u čast zlotočivog Rista Radovića kletvotvorca?
  5. Jesu li ovo pobjede a ne podjele – dok dijelite Nikšić?

Ovo što radite koordinisani iz raznih opskurnih centara moći i agresivne umiruće nemoći je otvoreno neprijateljstvo prema Crnoj Gori kao građanskoj, multietničkoj, multikulturalnoj, antifašističkoj državi. Prema Crnoj Gori kao državi etičkih i etničkih Crnogoraca a ne pravoslavnoj džamahiriji.

Zar zaista mislite da ćete u tome uspjeti?

Na ovo pitanje će vam odgovor dati upravo Nikšić taman kao što je i Cetinje prije neki dan.

Daće vam ga osmijeh Ljubov, poezija Vitova, pjesme Miladina.
Kazniće vas svi oni glasači koje ste uspijeli da navučete na tanak led, jednom, ali nikada više.

A uz Nikšić i sva Crna Gora od koje pokušavate napraviti goru crnu.

A gore i crnje od vlasti pod vama još bilo nije.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: