Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Putuj Leposaviću, Hvala Evropo!

Dana 24.03.2021. Montenegro International dostavio je svim relevantnim međunarodnim  adresama veoma informativan i detaljan pregled trenutne društeno-političke situacije u Crnoj Gori. Takođe, MI je uputio i pismo Venecijanskoj Komisiji u kojem je detaljno opisan način na koji su usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Veoma značajno mjesto, kako u ovim nepočinstvima nove Vlade, pa tako i u našim izvještajima zauzima ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić. Voljom Božanskog Proviđenja desilo se da je istog toga dana (24 Marta) na skupštinskom zasjedanju, odgovarajući na poslanička pitanja, Ministar Leposavić porekao neporecivi genocid u Srebrenici, a što smo takođe, u formi naknadnog dodatka izvještaju, poslali svojim međunarodnim kontaktima.

Podsjećamo, na preporuku međunarodnih partnera i kontakata našu analizu, naslovljenu „Projekat Srpski Svet na Djelu II – Dio“ učinili smo dostupnom i domaćoj javnosti. Čini se da ni ta preporuka nije bila bez smisla i cilja. Možete je naći na linku: 

https://montenegrointernational.org/crkva-kao-vrhovni-politicki-autoritet-u-crnoj-gori/

Ovim putem želimo izraziti posebno zadovoljstvo zbog toga što međunarodna zajednica ne ignoriše apele koji se upućuju iz Crne Gore, naprotiv, i što je, evidentno, izvršen pritisak na Vladu Crne Gore, tj. premijera lično, da ministra Leposavića udalji sa javne scene i razriješi ga dužnosti, koje u svakom slučaju nije bio dostojan. Zar ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava može biti neko ko je u stanju da manipuliše pravnim sistemom kako bi osobe osuđene za državni udar i pokušaj terorizma oslobodio krivice, favorizujući ih kao predstavnike svog srbskog naroda; neko ko manipuliše i prekraja zakone kako bi Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi obezbjedio poseban i pravno neutemeljen status na osnovu kojeg će nastaviti da uzurpira crnogorske svetinje; neko ko poriče stradanje nesrpskog stanovništva – poriče najgori zločin počinjen na tlu Evrope nakon Drugog Svjetskog rata??

Evropa je, zajedno sa svim slobodomislećim građanima Crne Gore, rekla NE.

Željeli bi naglasiti kako ovo nije prvi put da aktivnosti naše organizacije imaju za rezultat manje ili više vidljive promijene u društveno-političkom životu Crne Gore i manje ili više teške posljedice po trenutnu vladajuću većinu, kao i da ovo sigurno neće biti posljednji put.

Ovo bi posebno trebala da uvaže gospoda iz URA-e, koja su se nedavno okomila na MI i tako se svrstala u naše otvorene neprijatelje. Takođe, smatramo posebno važnim da se potpredsjednik Vlade Abazović ponovo izjasni povodom negiranja genocida u Srebrenici i spornih izjava još spornijeg ministra Leposavića, kako ne bi dalje dovodio u zabludu sagovornike u Briselu i na ostalim medjunarodnim adresama.

Pozdravljamo unaprijed i sve buduće pritiske relevantnih adresa na klerofašističku Vladu, a kako bi se eliminisale štetne posljedice djelovanja odlazećeg ministra, konkretno, očekujemo povlačenje izmijenjenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i koristimo priliku da ovim povodom upoznamo domaću javnost sa sadržinom pisma upućenog Venecijanskoj komisiji i ostalim relevantnim međunarodnim adresama.

Pismo možete preuzeti sa linka:

https://montenegrointernational.org/pismo-mi-venecijanskoj-komisiji-pravno-nasilje-vlade/

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: