Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International predala je inicijativu Ustavnom sudu u kojoj traži da se ocijeni ustavnost Odluke o dopunama Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, te da sud naredi da se obustavi izvršenje te Odluke.

Naša NVO smatra da je odluka Skupštine od 23.11.2020. o dopunama Poslovnika o radu parlamenta neustavna jer se temelji na uvođenju instituta vanredne situacije koji ne postoji ni u Ustavu, ni u pravnom sistemu Crne Gore.

Osporavamo i to što je poslanicima omogućeno učešće u radu bez prisustva sjednici jer Ustav u članu 91 izričito kaže da Skupština odlučuje većinom PRISUTNIH poslanika. Inicijativa je podnijeta u cilju jačanja vladavine prava.

U slučaju neustavnih dopuna Poslovnika Parlamenta otvoreno je pitanje legalnosti odluka koje Skupština donosi nakon tih dopuna.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: