Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International danas je podnijela Specijalnom i Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu u skladu sa čl. 188. Krivičnog zakonika Crne Gore, čl. 24 Zakona o crnogorskom državljanstvu i čl. 11 Zakona o izboru odbornika i poslanika kao i drugom pravnom regulatovom države Crne Gore protiv:

  • Nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova odgovornih za evidenciju biračkog prava građana i upis i brisanje u crnogorsko državljanstvo;
  • Građana i građanki koji su upisani u birački spisak druge države a budu glasali na predstojećim izborima u Nikšiću;
  • Poslanika u Skupštini Crne Gore koji su upisani u birački spisak druge države.

Krivičnu prijavu prenosimo u cjelosti:

Podsjećamo vas da čl. 11 Zakona o izboru odbornika i poslanika definiše da „pravo da bira i da bude biran za poslanika/odbornika ima birač koji je navršio 18 godina života, koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje dvije godine prije dana održavanja izbora“… „i koji ima prebivalište u opštini, odnosno gradskoj opštini, kao izbornoj jedinici“”, navodi se u prijavi.

Vezano za sastavljanje netačnih biračkih spiskova član 188 Krivičnog zakonika Crne Gore definiše: „Ko u namjeri uticanja na rezultate izbora ili na referendumu, sačini netačan birački spisak, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine“, dok član 24 Zakona o crnogorskom državljanstvu definiše da punoljetni crnogorski državljanin, koji ima i državljanstvo druge države, po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo i da je nadležni organ obavezan pokrenuti postupak po službenoj dužnosti, nakon saznanja o činjenicama iz st. 1 do 3 ovog člana.

ZAHTIJEVAMO DA OD NADLEŽNIH DRŽAVNIH ORGANA ZATRAŽITE I PROVJERITE SPISAK SVIH GRAĐANA KOJI SU U PROTEKLIH 45 DANA UŠLI NA TERITORIJU CRNE GORE I DA SE IZVRŠI PROVJERA DA LI SE DATA LICA NALAZE U BIRAČKOM SPISKU CRNE GORE. U SLUČAJU DA SE ISTA LICA NALAZE U BIRAČKOM SPISKU CRNE GORE ZAHTIJEVAMO PROVJERU NJIHOVOG BIRAČKOG PRAVA NA TERITORIJI DRŽAVE U KOJOJ IMAJU PREBIVALIŠTE. UKOLIKO SE ZA ISTA LICA UTVRDI DA SU ISKORISTILA BIRAČKO PRAVO NA IZBORIMA U NIKŠIĆU, A ISTO PRAVO IMAJU NA TERITORIJI DRUGE DRŽAVE, ZAHTIJEVAMO NJIHOVO KRIVIČNO GONJENJE U SKLADU SA ZAKONOM.

TAKOĐE ZAHTIJEVAMO KRIVIČNO GONJENJE PROTIV SVIH LICA KOJA NISU POSTUPALA PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI, KAO I LICA KOJA SU SE NALAZILA NA IZBORNOJ LISTI I IZABRANA SU ZA ODBORNIKE I POSLANIKE U CRNOJ GORI A NA TO NISU IMALA PRAVO JER SE NALAZE U BIRAČKOM SPISKU DRUGE DRŽAVE, S OBZIROM DA U SKLADU SA ZAKONOM O CRNOGORSKOM DRŽAVLJANSTVU ISTA LICA PO AUTOMATIZMU („SILI ZAKONA“) GUBE CRNOGORSKO DRŽAVLJANSTVO.

ZAHTIJEVAMO OD TUŽILAŠTVA I NADLEŽNIH DRŽAVNIH ORGANA KRIVIČNO GONJENJE, BRISANJA IZ BIRAČKOG SPISKA I ODUZIMANJE CRNOGORSKOG DRŽAVLJANSTVA SVIM LICIMA KOJA POSTUPAJU SUPROTNO ZAKONU O CRNOGORSKOM DRŽAVLJANSTVU I ZAKONU O IZBORU ODBORNIKA I POSLANIKA.

Kao dokaze dostavljamo spisak lica za koja je utvrđeno da se nalaze u biračkom spisku za Opštinu Nikšić, kao i biračkom spisku države Srbije, uključujući i navode iz medija koji potvrđuju sumnje iz naše prijave:

https://www.pobjeda.me/clanak/internet-omogucava-provjeru-birackih-spiskova-bih-i-srbije

https://www.standard.co.me/politika/peti-na-listi-za-buducnost-niksica-ljekar-mirko-varajic-ima-pravo-glasa-i-u-srbiji/

https://www.cdm.me/politika/kandidati-za-poslanike-u-birackom-spisku-druge-drzave/

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: