Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International poslala je na adrese zvaničnika EU i NATO sa kojima se u Briselu sastaju premijer i crnogorska delegacija pismo UPOZORENJE  O POSTUPCIMA VLADE KOJIMA JE POVRIJEDJEN USTAVNO-PRAVNI POREDAK CRNE GORE  I UGROŽEN GRAĐANSKI I SEKULARNI KONCEPT DRŽAVE.

U pismu je ukazano da je Vlada u prvoj sedmici mandata u najmane dva slučaja drastično kršila Ustav i pravne propise, te je navedeno i šest primjera kršenja ustavnih načela građanskog koncepta i sekularnosti države, jednakosti građana, kao i osnovnih principa vladavine prava.

Zvaničnici su pozvani da učine što je u njihovoj nadležnosti kako bi čuvanje demokratskih i građanskih vrijednosti, te vladavina prava i u buduće bili obaveza vlasti u Crnoj Gori.

Pismo je poslato na adrese: Evropskog Savjeta, Evropske komisije, Evropskog Parlamenta, Predsjednika Savjeta Šarla Mišela i svih članova COREPERA (Komiteta stalnih predstavnika, ambasadora zemalja čanica u Briselu, Predsjednice EK Ursule fon der Lajen, Potpredsjednika Komisije i Visokog predstavnika za vanjsku i bezbjednosnu politiku Žozepa Borela, svih komesara, uključujući Komesara za proširenje Olivera Varheljija, Specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, Predsjednika Evropskog Parlamenta Davida Maria Sasolija, svih članova Komiteta za vanjske poslove EP, Evropskog suda za ljudska prava, Savjeta Evrope i Generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Pismo Montenegro International zvaničnicima u Briselu

Pored namjere da poštujemo dobru praksu i ne komentarišemo odluke i postupke nove Vlade 100 dana, ali zbog situacije koja zahtijeva hitno reagovanje i zaustavljanje opasnih skretanja od gradjanskog i sekularnog ustrojstva Crne Gore, ugrožavanja osnovnih ljudskih prava većinske Crne Gore, te poštovanja vladavine prava od koje umnogome zavisi i evropska budućnost naše države;

Imajući u vidu da je osnovni moto našeg angažovanja borba za gradjansku, multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru, zasnovanu na temeljima antifašizma, evropskim vrijednostima i borbi za vladavinu prava;

Duboko zabrinuti postupanjima nove 42 Vlade Crne Gore samo za nedjelju dana njenog rada;

Uvažavajuci vašu želju da pomognete Crnoj Gori u daljem procesu demokratizacije i evropskih integracije, dostavljamo vam:

UPOZORENJE  O POSTUPCIMA VLADE KOJIMA JE POVRIJEDJEN USTAVNO-PRAVNI POREDAK CRNE GORE  I UGROŽEN GRADJANSKI I SEKULARNI KONCEPT CRNE GORE

  1. Izbor osam članova Vlade Crne Gore, na sjednici Skupštine Crne Gore 4.12 2020.godine, praćen je drastičnim kršenjem pravnih propisa. Na dan njihovog izbora ni de facto ni de jure nije postojalo osam ministarstava po Uredbi o organizaciji i načinu rada organa državne uprave. Ovakvo drastično kršenje pravnih propisa Crne Gore dovelo je u pitanje legalitet i legitimitet 2/3 Vlade. (podnijeli smo Inicijativu Ustavnom sudu Crne Gore za ocjenu ustavnosti i zakonitosti ove Odluke).
  2. Ekspoze Premijera Vlade Crne Gore sadržao je pored ostalog i čvrsto obećanje da će Vlada poštovati Ustav, državne simbole i jačati gradjanski koncept naše države. Međutim, praksa ga je dematnovala, jer:

– su članovi Vlade ubjedljivom većinom pripadnici samo jedne nacije, vjere i crkve – Srpske pravoslavne crkve ( strane crkve u našoj državi). Premijera je, na izborima kandidovala direktno SPC;  ministarka zdravlja je ljekar nedavno preminulog Mitropolita SPC i snaha visokopozicioniranog sveštenika SPC; ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava je član pravnog tima Mitropolije SPC u Crnoj Gori.  Ministarka obrazovanja,nauke kulture i sporta koja je i snaha episkopa SPC Joanikija, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma koji ima bliske porodične i poslovne veze sa SPC i ministar finansija i socijalnog staranja koji je zet premijera i u srodstvu sa sveštenikom SPC na visokom nivou, članovi su i rukovodeći kadrovi NVO “Ne damo svetinje” (sada NVO “Ne damo Crnu Goru”) čiji je osnivač i direktor upravo Premijer. Napominjemo da je ova NVO osnovana neposredno prije parlamentarnih izbora, kako bi poslužila kao zastupnik i glasnik SPC u predizbornoj kampanji.

– se imenovanje kadrova u državnoj administraciji vrši isključivo po principu odanosti SPC koja je širom regiona prepoznata po propagiranju velikosrpskog nacionalizma, falsifikovanju crnogorske istorije.  Prijetnjama, ucjenama i kletvama vršila se propagandna aktivnost usmjerena protiv Crnogorske nacije, pripadnika manjinskih naroda, kao i na ukidanje crnogorskog idetiteta i suvereniteta, odnosno propagiranje Crne Gore kao srpske države. Sve što je ova crkva sprovodila, još od 1918. sa manje ili više uspjeha, po svim relevantnim međunarodnim kriterijumima, može se nazvati  etnogenocidom na tlu Evrope. Etnocid je se sada i zvanična politika nove Vlade 21 vijeka.

– su Premijer i članovi Vlade ostali nijemi nakon  trodnevnog anticivilizacijskog, anticrnogorskog i nacional-šovinističkog divljanja njihovih pristalica, slaveći uspostavljanje nove vlasti. Mahanjem isključivo srpskim zastavama, govorom mržnje, parolama o protjerivanju nesrpskog stanovništva, promovisali su ideologiju nad kojom su se  Evropa i cio svijet zgražavali devedesetih godina prošlog vijeka i što je dovelo do krvavog rata na prostoru bivše SFRJ. Nijedna riječ osude, nijedan poziv na toleranciju i poštovanje države i njenih simbola a na što ih obavezuje Ustav, zakoni i Sporazum koji su potpisali nakon izbora.

Zbog navedenog stava Vlade i svega što se dešavalo i dešava, 2/3 gradjana Crne Gore je ne samo uznemireno već i uplašeno, već su im ozbiljno ugrožena osnovna ljudska prava u spostvenoj državi; U cilju zaštite osnovnih ljudskih prava, pokrenuli smo odgovarajuće postupke pred nadležnim organima.

– SPC zahvaljujući Premijeru i pomenutim ministrima stiče prava kojima se diskriminišu ostale organizacije, zajednice i gradjani. To najuvjerljivije potvrdjuju nove Mjere za borbu protiv Covid 19 koje je donijelo Ministarstvo zdravlja već drugog dana rada Vlade. Ovim Mjerama je prekršen Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, jer su iste donijete suprotno ovom Zakonu ,bez obavezne preporuke Instituta za javno zdravlje. Naime, Mjerama se zabranjuju sva javna okupljanja u zatvorenim i otvorenim objektima i objektima stanovanja, ali se u vjerskim objektima ista dozvoljavaju uz simbolička ograničenja. Ovom mjerom koja je apsolutno diskriminatorska prema drugim organizacijama i grupama, jasno se potvrdjuje u čije ime i za čiji račun je počela sa radom nova Vlada Crne Gore;

  1. Vlada je bez sprovodjenja zakonom propisane procedure ( bez Odluke, objavljenog javnog poziva, emitovanja prospekta i dr) u ime države Crne Gore treći dan njenog rada emitovala obveznice na medjunarodnom tržištu i zadužila državu za 750 miliona eura.

U svom ekspozeu Premijer je najavio postupak za novo zaduživanje države u iznosu od 500 miliona eura. Ovakvim postupkom načinjena je teška povreda Ustava Crne Gore i Zakona o izmjenama zakona o budžetu Crne Gore za 2020. godinu. Naime, ovim Zakonom je nova Vlada bila ovlašćena da sprovede postupak zaduženja do iznosa od 338 miliona eura. Shodno članu 82 Ustava Crne Gore tačka 18 odluku o raspisivanju zajmova i odlučivanje o zaduženjima Crne Gore donosi Skupština Crne Gore. Iz navedenog jasno proizilazi da je nova Vlada i ovom prilikom postupila suprotno Ustavu i Zakonu Crne Gore.

I ovim povodom smo pokrenuli odgovarajući krivično-pravni postupak imajući u vidu sam tok postupka, njegovu tajnost, nepostupanje po obavezujućim propisima i nadasve što ovakva protivpravna ponašanja postaju manir nove Vlade.

  1. Obećali su neće biti revanšizma. Potpredsjednik Vlade Abazović poziva visoke zvaničnike službi bezbjednosti, a nakon sastanaka dostavlja saopštenja za javnost da su oni smijenjeni. Pravo Vlade jeste da imenuje, odnosno bira starješine nekih organa, ali za to postoje definisana jasna procedura, objavljivanje odluke Vlade i neophodnost zaštite integriteta ljudi kako se ne bi dozvolile metode prijekih sudova u 21 vijeku.
  2. Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava (vidjećete u nastavku teksta kako to groteksno izgleda) najavio je izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti po hitnom postupku i na način da se strana Srpska pravoslavna crkva proglasi u Crnoj Gori za tradicionalnu, što ne samo da je istorijski falsifikat, već će to dovesti do ozbiljnih problema u društvu sa nesagledivim posljedicama. Dakle, apsolutno bespravnim aktima i falsifikatima strana crkva, odnosno njena matična država Srbija, postaje vlasnik 50 km2 crnogorskog zemljišta, vlasnik 650 crkava i 60 manastira!

Mi Crnogorci, iako smo neki od nas potpuno nestranački, pa čak i otvoreni kritičari bivše vlade koju je vodila DPS, sada se bojimo vlastitog opstanka u našoj zemlji. Znamo rezultate agresivne prosrpske politike koja zastupa ideju srpskog jedinstva i agresivnog panslovenskog pravoslavnog hrišćanstva. Vidjeli smo ove politike na djelu prvo u Bosni, Hrvatskoj, a zatim i na Kosovu. Ratne gospodare i prosrpske političare je podržala i blagoslovila Srpska pravoslavna crkva dok su činili najstrašnije ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Stotine hiljada raseljenih i ubijenih ljudi. Cijele generacije uništene. Finansijski, emocionalno i fizički oštećene zajednice. Danas se u Crnoj Gori, zemlji koja je etnički raznolika i koja je od kraja bosanskog rata osigurala sigurno mjesto za život svim kulturama i građanima, zemlji koja je otvorila vrata srpskim izbjeglicama iz Bosne i sa Kosova, suočavamo sa nasiljem rulje koja prijeti i po ulicama uzvikuje parole “Kosovo je Srbija” i priziva novu Srebrenicu.

Molimo da učinite sve, iskoristite svoj autoritet  i uticaj,  da zaustavite zlo koje se nadvilo nad našom državom, dok ne bude kasno.

Jer, Crnogorci svih vjera i nacinalnosti:

  1. Neće pristati na negiranje i vrijeđanje države Crne Gore, Crnogoraca i pripadnika svih manjinskih naroda koji u njoj žive, na falsifikovanje njene istorije, favorizovanje jedne vjerske organizacije i radnje i aktivnosti sa ciljem ostvarivanja plana koji se sve otvorenije plasira u Srbiji o nacionalnom inženjeringu u Crnoj Gori.

2.oAktuelni Zakon o slobodi vjeroispovjesti, izglasan krajem 2019. godine, u skladu sa pozitivnim evropskim zakonodavstvom, smatraju djelimično ispravljenom vjekovnom nepravdom jer poništava posljednju tekovinu aneksione Podgoričke skupštine 1918. godine.  Najavljene izmjene ovog Zakona predviđaju da se najvrjedniji kulturno-istorijski spomenici ove zemlje ponovo vrate SPC, tačnije da za vijek i vjekov, postanu vlasništvo Republike Srbije.Pošto se radi o kulturnim i duhovnim dobrima od najviše nacionalne vrijednosti, bez kojih dugoročno, Crna Gora i Crnogorci, ne mogu preživjeti kao suverena država i nacija, Mi To nećemo dozvoliti!

  1. Iniciraćemo sve Ustavom i pravnim sistemom Crne Gore dopuštene legalne postupke u slučajevima narušavanja ustavnih i zakonskih normi sa posebnom osjetljivošću na zaštitu ljudskih prava i sloboda;
  2. Nećemo ignorisati surovu činjenicu da ni Predsjednik Skupštine ni Premijer, niti ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, nijesu uputili niti jednu poruku kojom bi uvažili institucije naše države, povodom 9 decembra – Medjunarodnog dana sjećanja i dostojanstva žrtava genocida i sprječavanja ovog zločina, niti povodom 10.decembra – Medjunarodnog dana ljudskih prava. To nije propust, to je dio ideološke matrice koju zastupaju i kojom žele da mijenjaju karakter našeg društva i države.

Upozoravamo na vrijeme medjunarodnu javnost o kakvim se ovdje postupcima i ciljevima radi, ali isto tako izražavamo svoju gradjansku spremnost da ćemo svim legitimnim sredstvima braniti i odbraniti gradjanski i sekularni koncept naše države, njenu nezavisnost i dostojanstvo.

Pored toga, šaljemo vam vjerodostojne i istinite video zapise / fotografije sveštenika SPC koji blagosiljaju ratne zločince, novih ministara koji negiraju crnogorski identitet i deklarišu se srpskim nacionalistima, sveštenika i novoizabranih ministara vlade i premijera koji krše mjere protiv COVID-a u vrijeme kada se Crna Gora suočava sa najvećom stopom smrtnosti uzrokovane COVID-om.

U Podgorici, 14.12.2020.                                                                        NVO MONTENEGRO INTERNATIONAL

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: