Njihovim ekselencijama, Ambasadorima i posmatračima međunarodnih organizacija u Crnoj Gori.

Poglavarima vjerskih zajednica u Crnoj Gori,

Predsjedniku Skupštine Crne Gore

Predsjedniku Vlade Crne Gore,

Crnogorskoj dijaspori

 

Pozivamo vas da utičete i da otkažete najavljenu raspravu o izmjenama Zakona o vjeroispovijesti.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava V. Leposavić nezakonito je sproveo proceduru za inicijativu o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti jer nije na konsultacije pozvao predstavnike Crnogorske pravoslavne Crkve (CPC) koja je registrovana kao vjerska zajednica.

Takođe, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, sada obnaša funkciju  Ministra pravde, ljudskih i manjiskih prava, što je konflikt interesa. Direktno je radio u ime i za račun Mitropolije Crnogorsko-primorske SPC a na štetu javnog interesa i ustavno-pravnog poretka Crne Gore. (Ovim povodom podnijeli  smo prijavu ASK).

Ovakvim svojim postupanjem ministar Leposavić ignoriše i etičke i etničke Crnogorce.

Pored sve do sada ispoljene osionosti novoformirane vlade, Crnogorci i Crnogorke nijesu reagovali. Međutim, Montenegro International vam može prenijeti saznanja svojih članova koji su na terenu, da napetost i negodovanje među crnogorskim građanima raste i da su pred nama veoma neizvjesni dani.

Pozivamo Vladu da, ukoliko smatra da je Zakon diskriminatorski, pokrene inicijativu ka Ustavnom sudu Crne Gore.

Pozivamo i Vladu i Skupštinu da ne demonstrijaju silu, naročito ne velikosrpsku silu, jer jezik sile Crnogorci i Crnogorke nikad nijesu priznavali.

Pozivamo i Vladu i Skupštinu da skinu sa dnevnog reda mijenjanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti jer nas čeka, po svim saznanjima koje imamo, nova epidemiološka bomba.

Poštovana gospodo,

Crnogorci i Crnogorke su dio građanske Crne Gore i uvijek  su bili dio rješenja. Uvijek za razgovor i dogovor. Kada ih isključuju iz rješenja,  Crnogorci i Crnogorke nemaju drugoga izbora do da postanu problem, jer neće dozvoliti ni da Crna Gora postane srpska država ni da velikosrpska politika sprovodi svoj naum u djelo.

Ako Vlada ne želi Crnogorce za stolom, imaće ih na ulicima.

Crna Gora je naša jedina partija.

Related Posts
%d bloggers like this: