Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Njihovim ekselencijama, Ambasadorima i posmatračima međunarodnih organizacija u Crnoj Gori.

Poglavarima vjerskih zajednica u Crnoj Gori,

Predsjedniku Skupštine Crne Gore

Predsjedniku Vlade Crne Gore,

Crnogorskoj dijaspori

 

Pozivamo vas da utičete i da otkažete najavljenu raspravu o izmjenama Zakona o vjeroispovijesti.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava V. Leposavić nezakonito je sproveo proceduru za inicijativu o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti jer nije na konsultacije pozvao predstavnike Crnogorske pravoslavne Crkve (CPC) koja je registrovana kao vjerska zajednica.

Takođe, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, sada obnaša funkciju  Ministra pravde, ljudskih i manjiskih prava, što je konflikt interesa. Direktno je radio u ime i za račun Mitropolije Crnogorsko-primorske SPC a na štetu javnog interesa i ustavno-pravnog poretka Crne Gore. (Ovim povodom podnijeli  smo prijavu ASK).

Ovakvim svojim postupanjem ministar Leposavić ignoriše i etičke i etničke Crnogorce.

Pored sve do sada ispoljene osionosti novoformirane vlade, Crnogorci i Crnogorke nijesu reagovali. Međutim, Montenegro International vam može prenijeti saznanja svojih članova koji su na terenu, da napetost i negodovanje među crnogorskim građanima raste i da su pred nama veoma neizvjesni dani.

Pozivamo Vladu da, ukoliko smatra da je Zakon diskriminatorski, pokrene inicijativu ka Ustavnom sudu Crne Gore.

Pozivamo i Vladu i Skupštinu da ne demonstrijaju silu, naročito ne velikosrpsku silu, jer jezik sile Crnogorci i Crnogorke nikad nijesu priznavali.

Pozivamo i Vladu i Skupštinu da skinu sa dnevnog reda mijenjanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti jer nas čeka, po svim saznanjima koje imamo, nova epidemiološka bomba.

Poštovana gospodo,

Crnogorci i Crnogorke su dio građanske Crne Gore i uvijek  su bili dio rješenja. Uvijek za razgovor i dogovor. Kada ih isključuju iz rješenja,  Crnogorci i Crnogorke nemaju drugoga izbora do da postanu problem, jer neće dozvoliti ni da Crna Gora postane srpska država ni da velikosrpska politika sprovodi svoj naum u djelo.

Ako Vlada ne želi Crnogorce za stolom, imaće ih na ulicima.

Crna Gora je naša jedina partija.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: