Da gospodine Dobričanin.

Pomenuli ste nas.

Pa nije valjda da Vam je Montenegro Internetional već trn u oku? I da, mi smo, da se predstavimo, ETIČKI Crnogorci i Crnogorke. Svih smo vjera i nacija. Iz zemlje smo i iz inostranstva. Domicilni i dijaspora.

Vjerujemo da znate, ali ste zaboravili, razliku između etičkog i etničkog, mada sad u službi svetosavlja vidimo da ste spremni da etici kažete zbogom a skupa s njom i Hipokratu kojemu ste se nekad zakleli.

I imajte na umu, bićemo na svakom ćošku, disaćemo svima vama za vratom, spremni da stanemo u odbranu vrijednosti koje su do danas bile Crna Gora.

I njenih 1000 i više godina istorije, i antifašizam i jednakost i međunacionalni i međuetnički sklad i uvažavanje, dugačak je spisak vrijednosti koje Crna Gora baštini. A najvažniji dio ove priče su ljudi i žene. Crnogorci i Crnogorke.

Još važnija je sloboda.

Samo ne baštinimo ovu vašu načertanijevsku ideologiju.

Rođeni ste u Prištini.

A sve privilegije ste stekli u Crnoj Gori. Pošto ste pobjegli „sa ognjišta“, ugroženi kao svaki „ugroženi Srbin“, uspjeli ste da se izborite za udobnu foteljicu, pa ste obrnuli, (da bi do kraja razumjeli moramo Vam bliskim riječima vašeg prethodnika na istom zadatku objasniti), „ćurak naopako“.

Crna Gora Vam je otvorila vrata, ne zaboravite.

I Vama i mnogima koji su imali ili nemali muku u mjestima đe su živjeli tokom zadnjih 30 godina vaše misije „svetosavovanja“ po regionu.

Ali Vi zaboravljate da su Vam i Crnogorci otvorili vrata. To su oni isti koje vaša ideologija ne poznaje i ne prepoznaje.

Tu smo da Vas podsjetimo na tu činjenicu.

To je dokaz naše širine i kosmopolitizma.

Za uzvrat, vi biste da sačuvate Crnu Goru kao državu ali da joj „prilepite“ epitet „srpska“.

Mada, mi nećemo zaboraviti kako nam vraćate. Nikad!

Montenegro International

Related Posts
%d bloggers like this: