Što se tiče vjerskih objekata, tu ko goj kako goj oće. Što se više zgučite i snuždite, to bolje…
Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Piše: Light Bulb

U ovom trenutku, kritičnom po zdravlje stanovništva Crne Gore i posebno po zdravlje naših turista koji sada moraju biti važniji i od nas i od naše đece i ostalijeh pokoljenja – jer, kao prvo, što smo ih zvali ako ih mislimo ođe poubijat, a kao drugo, uvijek je Crna Gora od kad je ima bila ugledni i hvaljeni domaćin, pa i onda kad je bila najsiromašnija – obraćamo vam se vjerni narode Crne Gore, osvješćeni poštovaoci pravde i časni zaštitari gore navedenog, a u cilju da svojom akcijom pomognemo efektivnosti i transparentnosti napora Ministarstva (hm) zdravlja.

Kada je u pitanju kategorija “Lične/opšte mjere”, kumimo vas svime što vam je najmilije i najsvetije, nosite pravilno maske. Dobro pokrijte i nos i usta, i oči kad se ukaže prilika, jer i kroz njih može da izađe neželjena tečnost (o ostalim tjelesnim tekućinama govorićemo u posebnim mjerama). Iako znamo da se ovim ugrožavaju vaša osnovna ljudska prava (recimo sloboda udisanja čistog zraka), puštite sad prava kad je kriza u državi i kad se treba izbaviti od posljedica prethodno donijetih mjera (npr. turista ulazi bez testa, ako hoće može ga ođe džabe uraditi – mi bismo radije krepali od gladi nego uskratili turisti prava, i slično).

Kako ćete znati da ste dobro prilijepili masku? Tako što ćete onu žicu sa jedne strane maske dobro pričvrstiti na nosu (odmah iznad external nansa, to je ono čeprkate). Dakle, ne ovako đaoli ga iźeli:

Ni ovako (zamislite da vam ostane karmin na masci, ko što je nekoj našoj poznanici, pa kad čojek zbori s vama ne zna đe da gleda, gore ili dolje, koje je pravo lice):

Postoje propisi kako se maska nosi tokom javnih i medijskih pojavljivanja, ili nastupa.

Što se tiče fizičke distance koja podrazumijeva “održavanje razmaka od najmanje dva metra”, molimo vas, a sve radi vašeg dobra, ako se mislite približavati iz bilo koje potrebe, držati za ruke ili, dalekobilo, cjelivati na javnom mjestu, sa sobom nosite izvode iz matičnih knjiga vjenčanih i rođenih, ili krštenice iz crkve, da bi organi nadležni za provjeru i kažnjavanja mogli utvrditi da ste “članovi istog domaćinstva”, odnosno, ukoliko ste nevjenčan par koji živi zajedno, dokaz o tome potvrđen kod notara uz dva potpisana śedoka. U posebnim mjerama ćemo utvrditi najefikasnije vidove održavanja razmaka u posebnim prostorima.

Kad je u pitanju sljedeća mjera koja se tiče kretanja i javnih nastupanja, najbolje je da nemate nikakvih nastupa, ali ne zaboravite da je na snazi mjera koja kaže da je zabranjeno okupljanje na otvorenim i u zatvorenim prostorima. Pošto ne možete više vjerovati ni rodu najrođenijem, najbolje je da svi živite razdvojeno, a ako ne možete sebi priuštiti te slobode koje sav normalan svijet ima, onda nekako ogradite prostore svojih kuća – ima jeftinog građevinskog materijala na izvolte, a ako ni za to nemate pare (nikad ih nemali kad ste takvi), eto vam supermarketi pa čekajte da se isprazne kartonske kutije i fino ih i čvrsto izlijepite svuda po prostorijama svojih smještajnih objekata, da ne kažemo kuća (jer nema svako kuću) ili domova, jer dom može svakako da se shvati, a mi ne želimo da ovo naše iskreno i iznad svega požrtvovano obraćanje bude shvaćeno partijski. Nemojte poslije da bude da smo vas nalazili kako čoporativno objedujete u kuhinjama, a posebno jedete iz istog tanjira, ližete pirune i zabadate ih u zalogaj koji treba da pripadne nekom drugom (pih, vala ne budite tako gadni). A ako su vam se đeca do danas nijesu naučila da sama jedu i presvuku se, neka se pišaju u gaće i plaču od gladi – moraju se prekaliti. Što ste ih mazili do sad a znali ste kakvi nas jadi čekaju.

Ukoliko, pri svemu ovome, kao intiman partner zahtijevate upražnjavanje svojih prava sa partner(k)om, najbolje je prvo razmijeniti mišljenje sa istim licem. Ukoliko se složite o neophodnosti snošaja, a član ste većeg domaćinstva u kojem obitavate ograđeni kartonima, pa, stara mu majka, nećete valjda na vas glas, ojha mile (najbolje još neku muziku da puštite), da pomamljujete ostale. Pomalo, tiho, zamislite da ste u nekom erotskom dugometražnom filmu, ili u nekom ratnom okruženju (ne biste valjda šćeli da vas neprijatelj ufati u gadostima), i ne ostavljajte tekućine za sobom. Koristite kondome obavezno. Što je sigurno, sigurno je, s koronom i bez nje – ne planirate valjda đecu ako je śecki trend smanjenje populacije – a što se čini! Ovdje možete vidjeti kako sakriti upražnjene kondome od ostalih ukućana. I ne balavite jedno po drugom non stop (biće nestašica vode i struje, pa ćete bažđet na seks na kilometar).

Vidite, izuzetak su BILI “stručni, naučni skupovi, radne i službene aktivnosti, uz poštovanje propisanih mjera; javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacija na otvorenim javnim mjestima i terasi/bašti ugostiteljskog objekta.” Nema više okupljanja po stotinu druga, pa da organizator mora da plaća “lice odgovorno za kontrolu primjene propisanih mjera”. Ne, nego je najbolje da postavi po jedno takvo lice ispred toaleta (dva bi mu bila potrebna da je sreće). Iśa, biće posla u manastir na Cetinje! (Joanikije je prorok!)

E, viđite ovo, što se tiče vjerskih objekata, tu ko goj kako goj oće. Što se više zgučite i snuždite, to bolje. Ako zaplačete dobijate ekstra kredite (obavezno rukavom, muški, ili maramom, ženski, osušite oči i nos), a ako se još ohrabrite da klečite i da vam se tu modrice ili rane stvore ili koji put čelom opalite o pod, pa se tu kako basta krv zacrveni, na konju ste. Imate vaučer za kupanje u moru ako ništa drugo. Malo li je u ovaj nevakat! Ali ima i ođe caka – prilikom klečanja vodite računa da je osoba suprotnog pola iza vas jer će vam bog zamjeriti, pop na kameru pogledati i ostaće te bez vaučera. Primjer dostojnog ponašanja u vjerskom objektu:

Što se svjetovnih prostora tiče, zapamtite da do 02. avgusta nema više provoda kako ste mislili da se bahatite ovuda i znojite jedno uz drugo i duvate jedno drugom u facu po vascijelu noć. Ako hoćete nešto slično, onda do drugog osmog izvolte pa se vakcinišite (iako se već pokazuje da su vakcine “trla baba lan”) ili donesete PRC testove (za koje dobro znate da ne testiraju koronu jer se još uvijek “ne zna” njena struktura) – i ne zaboravite one sertifikate. Ali, ljudi, pa moramo da poštujemo zakone, moramo da slušamo, mora reda biti u državi, ne može se to tako kako se kome ćefne. Šta, sad mi treba da odemo na plažu i da se tamo zarazimo, prenesemo zarazu na ukućane, state i nejač, i svi poumiremo zato što je neko ko je neodgovoran bacio okrajak sladoleda, ili izglođanu kokošku, ili ostavio peškire na kojima se vazdan cijedio za śutradan ujutru da sačuva mjesto, ili zaboravio protezu jer se na istoj plaži uroka pivom od eura i onda ispovraćao i pivo i protezu. A bješte tamo.

Ima čoče mjesta za svu braću i sestre. Pomalo, što ste navalili svi u isti čas. Što se bracki ne raspodijelite da se zna kad ko ide, ostavlja peškire i riga. Jer ako nastavimo kako smo počeli – primorje se neće izluftirati do dogodine pa ćemo ići tamo ko u pr… (ka što ćemo i na ostala mjesta). No, vi viđite kako nam je pametnije.

I ostajte ođe, ne odite na druga primorja. Jer, sunce tuđeg neba neće vas grijati kao što vas ovo grije. Ne brukajte nas sad kad nam je najgore, pa da oni kažu kako nam je ljepše kod njih. Ne zisto, ne zinat. Ne, pa makar svi pocrkali. Ne. NE DAJTE SVETINJE!

Da vidimo koje su pośete zabranjene. Ako vam ko umire u bolnici (osim ako ste kojim slučajem pop), nemate okošta tamo odit. Ovaj ako je mislio umirati, umrijeće i ne treba još vi da slinite po bolnicama.

Napravićemo i kratak osvrt što se sahrana tiče. Treba imati u vidu da je “dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi” i cijelivanje mrca. Ovo isto se smatra obaveznim i u skladu je sa pravilima i savjetima struke. Možete mrca i više puta poljubiti, mrtac ionako neće znati pa vas baš briga. Možete ga cipan cijelog izcijelivati.

I nemate što pośećivati zatvore – ma ni da vam je brat najrođeniji pao na vrh glave na Gazimestanu – neka narod od taksi plati da ga pušte. Aj častiti, ko da tu ima neke filozofije. Samo ćete se još više zaraziti i prenijeti tu zarazu na sve nas ostale. Pa će najesen opet karantini i blokade i kukulele, pa ćemo dogodine ko Kinezi uvesti one korona aplikacije za smart telefone, jer se od našega kastiga više ne može živjeti. Pa ti odi đe goj oćeš, ali ćeš druže biti praćen svudijen i plaćati što ne slušaš, obraza nam i našega i tvojega. Pa se ti odrekni smart telefona ako ti basta, no te posle neće niko šćeti u društvo jer će reći da si primitivan i da nemaš para da kupiš telefon (pu, mizerijo, vala bi kupio telefon kad ne bi ljeba izio). Pa kad te opali i po buđelaru i po životu, neš ti dogodine niđe, što ti mi zla oćemo.

No vam mi sve ovo lijepo zborimo. Pročitajte “onogošt.me” (evo ga Onogošt ka da je na pjenu od mora), nema kod njih cile mile ko kod nas, nego ti oni vele “ufatimo li te, naj… si” (kako ko, to ti je jasno, ali jesi svakako). I nema više “bezuslovnog” ulaska u kafiće, saznaju Vijesti. Moraš da imaš uslov da bi ušao, a gore smo ti rekli koji je. I koliko god da taj gazda ima para da se bahati i da pored svake WC školjke stavi po jednog stražara – nema bezuslovnog ulaska. Nema.

(Ni izlaska.)

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: