CRNA GORA JE NAŠA JEDINA PARTIJA!

Montenegro International je organizacija koja radi na objedinjavanju svih crnogorskih snaga u jedan front.

NVO 'Montenegro International' je međunarodni think tank osmišljen prvenstveno sa ciljem očuvanja i promocije individualnih sloboda, vrijednosti građanskog društva, slobodnog tržišta, demokratije, vladavine prava, održivog mira, harmonije i prosperiteta, borbe protiv vjerskog i etničkog ekstremizma i nacionalizma.

Čvrsto podržavamo proces evropskih integracija Crne Gore, posebno promovišući snažne i kooperativne odnose sa partnerima u NATO-u.

Međunarodna afirmacija Crne Gore kao nezavisne nacije i njenog građanskog i etničkog sklada je središnji dio našeg cilja, iako je obim našeg djelovanja i čitav region zapadnog Balkana i širi region jugoistočne Evrope.

Kao vjerni i požrtvovani pobornici evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, u potpunosti smo posvećeni jačanju strateškog partnerstva Crne Gore sa Sjedinjenim Državama i vodećim zemljama EU.

Pružamo platformu za angažovanje partnera, zainteresovanih strana i građana u kreiranju politika i debati o budućnosti Crne Gore kao stabilne i sigurne države, kao i čitavog regiona zapadnog Balkana.

Montenegro International sastoji se od grupe građana iz Crne Gore, kao i iz dijaspore, spremnih da podrže naše ciljeve i uvjerenja.

Kao odlučni pobornici principa individualnih sloboda, sekularne države, vladavine prava, multietničke harmonije, osjećamo obavezu borbe protiv svakog ekstremizma koji može ugroziti sve one vrijednosti za koje se zalažemo.

Iako smo predani vrijednostima civilnog društva, individualnim slobodama i sekularnoj državi, gdje je religija odvojena od države, duboko poštujemo svačija vjerska uvjerenja i svako priznanje. Iako smatramo da je svaka religija u Crnoj Gori i na Balkanu pravo društveno bogatstvo, nikada ne možemo prihvatiti da bilo koja vjerska ispovijest bude iznad zakona ili države.

%d bloggers like this: