Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Nakon što je crnogorska javnost informisana o slučaju prebijanja, ponižavanja i zaplašivanja Nikšićanina Jovana Đurovića, te beskrupuloznom i siledžijskom ponašanju nekih pripadnika CB Bar, a svi crnogorski mediji i organizacije zatražili odgovornost nadležnih državnih organa, kao i detaljnu istragu svih okolnosti slučaja i njegovih vinovnika, dobili smo nemušto saopštenje iz UP, prepuno “rupa” i nelogičnosti. Ali dobili smo i ćutanje najodgovornijih za stanje u bezbjednosnom sektoru i policiji – Dritana Abazovića i Sergeja Sekulovića.

Na ćutanje “velikana” demokratskih promjena i “eksperata” koji bi morali javno da se izjasne o ovom sramnom napadu na Jovana, zasnovanom sasvim očigledno na nacionalnoj osnovi, odgovor je dao sam Jovan Đurović. Taj mladi, hrabi perjanik Crnogorske crkve poručio je: “Insistiram da idem na poligraf! Takođe želim da se poligrafskom testiranju podvrgnu policajci koji su učestvovali u brutalnom maltretiranju i prebijanju mene i mog prijatelja.

Podsjetimo se. Nijesu se koordinator bezbjednosnih službi i ministar policije suzdržavali da se ostrve na “nepodobne” medije i nevladine organizacije i da raskrinkaju te, kako ih nazivaju “fašističke i opskurne”, ili “nacionalističke i ekstremne” hobotnice, nijesu bili lijeni da kopaju po ličnim podacima novinara i aktivista i crtaju mete na čelo svima koji su se usudili kritikovati aktuelnu vlast. Pa se digla velika galama i probudila empatija prema “ugroženoj” kćerci premijera, što vapijaše za pomoć “svog Sergeja” dok je vozač službenog automobila potkupio trojicu demonstranata, koji zatim završiše u urgentnom centru. I bezbroj primjera diskriminacije i revanšizma, svjedoče o tome da ovaj dvojac ipak nešto radi.

I dok se neumorno bore protiv medija i civilnog sektora koji im nijesu po volji i udaraju po pojedincima koji zahtijevaju transparentnost i zakonitost rada bezbjednosnih službi, u policiji  bezbrižno sjede oni što udaraju, neumorno terorišu i batinaju.

U međuvremenu, Mi ćemo i dalje, zahtijevati njihovu odgovornost pred domaćim instancama, a zatim i međunarodnim. Uostalom, evropske i evro-atlantske institucije i zvaničnici već su imali prilike vidjeti pravo lice ovih boraca protiv podjela, boraca za jednakost građana pred zakonom, i to shodno onoj Orvelovskoj “Svi su jednaki, samo su neki jednakiji od drugih”.

Pošto je Montenegro International od početka rada aktuelne vlade do danas, uredno izvještavao sve relevantne međunarodne adrese o dešavanima u Crnoj Gori, pojedinačnim slučajevima političkog revanšizma, nasilja i pritisaka, naše najnovije informacije o detaljima napada na Jovana Đurovića i o glasnom ćutanju pomenutih “čuvara bezbjednosti” kojim zapravo ohrabruju svaki naredni brutalni napad na crnogorske patriote, zasigurno će biti zanimljivo štivo našim inostranim partnerima.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: