Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

            Montenegro International je više puta međunarodnim partnerima slao upozoravajuće poruke o izbornom inžinjeringu, namjeri o mijenjanju uslova za sticanje državljanstva, nove crnogorske vlade.

Prvo smo pisali o namjeri nove vlade da preuređivanjem biračkih spiskova izvrši upis birača sa teritorije Srbije i BIH u izbrni spisak države Crne Gore, čime bi se izvršila tiha asimilacija Crne Gore a Srbi kao etnička skupina postali najbrojniji u Crnoj Gori.

Tako je vlada najavila donošenje izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, kojim je crnogorska dijaspora trebala da ostane bez prava glasa, osim iz BIH i Srbije.

https://www.slobodnaevropa.org/a/liberalizacija-dr%C5%BEavljanstva-ili-demografski-in%C5%BEinjering-u-crnoj-gori/31192896.html

Nakon što su Crnogorci izašli na ulice i u trajanju od 9 sati, blokirali Nikšić, Cetinje, Budvu, Bar, Herceg Novi, Bijelo Polje, Kotor, Berane i još nekoliko crnogorskih gradova, tokom blokade vlada je odustala od donošenja ove Odluke.

Montenegro International je taj dan, dok je trajala blokada Crne Gore, uputila pismo međunarodnim partnerima.

https://montenegrointernational.org/mi-pisala-medunarodnoj-zajednici-situacija-u-crnoj-gori-kao-u-bosni-neposredno-prije-pocetka-gradanskog-rata/

Odmah sjutra reagovala je EU koja je insistirala da o problematici oko biračkih spiskova bude raspravljano u Parlamentu Crne Gore.

Sada, neposredno predi izbore u Herceg Novom, DIK (državna izborna komisija) je utvrdila velik broj upisanih birača sa dvojnim državljanstvom i to Crne Gore i Srbije i to objavila na zvaničnom sajtu DIK.

https://dik.co.me/dik-utvrdila-da-je-u-izvodu-iz-birackog-spiska-za-opstinu-herceg-novi-upisano-1-973-biraca-koji-imaju-biracko-pravo-u-republici-srbiji/

Kako se vidi iz zvaničnog saopštenja DIK „U skladu sa nadležnostima Državne izborne komisije utvrđenim  Zakonom o izboru odbornika i poslanika i Zakonom o biračkom spisku, Državna izborna komisija  utvrdila da je u izvodu iz biračkog spiska za opštinu Herceg Novi, upisano 1.973 birača koji imaju biračko pravo u Republici Srbiji. Navedeno činjenično stanje, utvrđeno je upoređivanjem podataka iz biračkog spiska za opštinu Herceg Novi sa jedinstvenim biračkim spiskom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, dostupnom na njihovom javnom portalu.”

Nakon ove informacije, Srbija uklanja birački spisak sa portala na kojem je bio a Vlada Crne Gore najavljuje smjenu predsjednika DIK Ivanovića.

Vlada Crne Gore, predvođena premijerom Krivokapićem, već odavno sprovodi uvoz glasača iz Srbije i Bosne. Zadnji primjer su lokalni izbori u Nikšiću, po broju stanovnika najbrojnijem gradu poslije Podgorice sa cca. 65000 upisanih birača. Izlaznost na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine u Nikšiću je bila nevjerovatnih 83% a 14. marta 2021. za lokalne izbore u Nikšiću ponavlja se skoro isti procenat izlaznosti.

Prije ova dva izborna ciklusa, izlaznost na parlamentarnim i lokalnim izborima u Nikšiću od referenduma 2006. godine kad je izglasana nezavisnot Crne Gore, se kretala oko 70%. Jasno je da se projekat naseljavanja Crne Gore Srbima uspješno sprovodi, jasno je da aktuelna vlada predano radi na projektu „Srpski svet“, to jeste na pravljenju srpske Crne Gore.

Montenegro International je uputio predsjedniku Državne izborne komisije (DIK), gospodinu Aleksi Ivanoviću, nekolika pitanja vezana za prethodne izbore i za izbore u H Herceg Novom:

1. MI: 1973 glasača sa glasačkim pravom u Srbiji su, po navodima DIK, upisana u birački spisak u Herceg Novom, što je blizu 10% upisanih birača. Da  li će DIK imati uvid u eventualne izmjene biračkog spiska, u koordinaciji sa MUP CG?

DIK je poslala podatke licno ministru unutrašnjih poslova na dalje postupanje. Izuzetno je važno istaći da niko osim MUP-a nije u posjedu ličnih podataka-

2. MI: Da li će DIK po zaključenju biračkog spiska saopštiti relevantne podatke vezane za izbore u HN?

DIK ce po sluzbenoj duznosti u skladu sa Zakonskim ovlašćenjima vršiti svoje dužnosti.

3. MI: Da li je birački spisak Republike Srbije i dalje dostupan na portalu na kojem ste naveli ili je istna da je uklonjen sa portala?

U saznanju smo da je režim pristupa podacima promijenjen, tako da to više nijesu javno dostupni podaci.

4.  MI: Da li je moguće odlaganje izbora u HN u slučaju da nepravilnosti ne budu ispravljene?

DIK nema zakonska ovlašćenja da odlučuje o odlaganju izbora po ovom osnovu.

5. MI: Da li je DIK odbio verifikaciju mandata poslanici URA Suadi Zoronjić u skladu sa zakonima? Zbog toga ste bili optuženi od vlasti da ste pokušali državni udar?

Odgovorno izjavljujem da sam proceduru u vezi verifikacije mandata 28.12.2020. sproveo u skladu sa odredbama Poslovnika o radu DIK, konkretno clan 8. Stav 4. Nakon sprovedene procedure sam upoznao Skupštinu CG, o svemu postoje pisani dokazi. Besmislene su optužbe da sam na bilo kakav način bio umiješan u bilo kakvoj radnji izvršenja državnog udara.

6. MI: Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio je Vaše razrješenje, zbog kako navode “kršenja zakona”. DIK je optužen od strane vlasti i za “pokušaj državnog udara, povodom odbijanja verifikacije mandata poslanici URA. Da li ste očekivali ovakav potez vlasti?

Nijesam iznenađen predlogom za razrješenje jer sam dobijao informacije, jos krajem septembra da neću na ovoj poziciji ostati na sljedećim izborima. Očigledno je da se samo tražio povod. O zakonitosti postupka odluku može donijeti samo nadležni sud. Smatram da moje postupanje u ovoj pravnoj stvari ne moze biti osnov za razrjesenje.

7. MI: Kakav je Vaš stav o problemu dvostrukih državljanstava?

Na posljednjoj sjednici DIK sam jasno istakao da ovo važno i osjetljvio pitanje dvostrukih državljanstava treba temeljno i bez odlaganja biti predmet rada nadležnih državnih institucija. Očigledno je i bez dileme da bi se na taj način išlo ka poštovanju vladavine prava, jednakosti građana u ostvarivanju izbornog prava i povjerenja i izborni proces.Smatram da će odugovlačenje i izostanak preciznog pozicioniranja nadležnih organa po  pitanju mogućnosti glasanja lica koja imaju dvojno državljanstvo izazvati negativne posljedice kod građana CG. U naprijed rečene vjerujem bez ostatka i bez obzira da li cu biti razriješen vršenja funkcije predsjednika DIK-a. Kakva god bila odluka Skupštine CG ocekujem da bude temeljena u skladu sa pravnim poretkom CG, valjano obrazložena i dostavljena.

 Jasno je da Vlada premijera Krivokapića pokušava da manipulacijama “obogati” birački spisak Crne Gore stranim državljanima. Ako je u Herceg Novom procenat onih koji imaju državljanstvo Srbije preko 10%, onda je jasno kako su ukrali 41. mandat u crnogorskom parlamentu. Pitanje je, do kad će Crnogorci mirno posmatrati pravno nasilje i demonstraciju sile vlasti. Mnogo dešavanja u zadnje vrijeme pokazuje da ovoj vladi to neće proći, pitanje je po koju cijenu?

Premijer je najavio potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC, ignorišući postojanje CPC, Crnogoraca, naše istorije, tradicije, našeg milenijuma trajanja? Pitamo se da li će to biti kap koja će preliti čašu?

Zato, pozivamo međunarodnu zajednicu da se aktivno uključi i spriječi projekat asimilacije Crne Gore, jer njihov cilj je 50% plus 1 Srbin u Crnoj Gori i ništa više.

Ni ekonomska politika ni vladavina prava, ni “ruka pravde”. U tom trenutku, Crna Gora postaje “deo srpskog sveta”, a Crnogorci postaju etnička skupina, ne čak ni nacionalna manjina, jer nemaju državu maticu. Ako se sve ovo odigra pred našim očima, bar smo sigurni da će se na svim svjetskim univerzitetima u budućnosti izučavati fenomen koji bi se dao krstiti “NACIJA BEZ DRŽAVE I DRŽAVA BEZ NACIJE – CRNOGORCI!

Neće dati URA?

Juče, Montenegro International je obavijestio međunarodne partnere o situaciji u Crnoj Gori.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: