Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International, na osnovu člana 3,4,7,13 i 18 Zakona o slobodnom pristupu informacijama, uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore zahtjev za dostavljanje informacija o broju izdatih ličnih karti i putnih isprava, broju dodijeljenih državljanstava, broju lica koja su dobila crnogorsko državljanstvo a posjeduju državljanstvo Srbije ili neke druge države, kao i informacija o broju lica koja su upisana u birački spisak od dana početka rada aktuelne Vlade do danas.

Nedavna nespretna izjava premijera Krivokapića da će se “konačno riješiti pitanje crnogorskog državljanstva za veliki broj građana koji godinama žive u Crnoj Gori, a koji su to zaslužili”, iako nije iznenađujuća, potpuno je ogolila namjere aktuelne vladajuće većine da se baci na ubrzano popunjavanje biračkog spiska, u susret lokalnim izborima u Nikšiću.

Formiranje Savjeta za kontrolu biračkog spiska na čelu sa potpredsjednikom Vlade D. Abazovićem, te najavljeno prečišćavanje biračkog spiska, tumačimo kao namjeru da se Crnogorci iz dijaspore spriječe da glasaju tako što će biti izbrisani iz evidencije birača, a da se istovremeno uvezu birači iz Srbije i Republike Srpske! Za to vrijeme nadležni organi pod dirigentskom palicom ministarke zdravlja donose odluku da se u Crnu Goru može ulaziti bez PCR testa iz zemalja regiona dok je test neophodan za većinu zemalja zapadne Evrope.

Uznemiravajuća dešavanja u Nikšiću, hapšenje srpskih državljana zbog ilegalnog boravka, prisustvo većeg broja vozila sa registarskim tablicama Republike Srpske, te ranije incidentne situacije vezano za susret današnjeg predsjednika Savjeta za kontrolu biračkog spiska sa lažnim diplomatom a crnogorsko-srpsko-američkim državljaninom, razlozi su zbog kojih od ministra unutrašnjih poslova tražimo sljedeće informacije i dokumentaciju:

Dokumentaciju kojom se dokazuje pravni osnov za izdavanje crnogorskih ličnih isprava Stevanu Simijanoviću i datum njihovog izdavanja; broj ličnih karti izdatih od strane MUP CG u periodu od 4. XII 2020 do danas; Broj lica kojima je dato crnogorsko državljanstvo od strane MUP CG u periodu od 4. XII 2020. do danas; Broj lica kojima je dato državljanstvo Crne Gore, a koja posjeduju važeće državljanstvo druge države, u periodu od 4. XII 2020. do danas; Broj lica kojima je dato državljanstvo Crne Gore, a koja posjeduju važeće državljanstvo Republike Srbije, u periodu od 4. XII 2020. do danas; broj lica upisanih u birački spisak od 4. XII 2020. do danas.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: