Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Radi objektivnog informisanja javnosti, obaveza MI je upoznati vas sa sljedećim činjenicama.

Kratka retrospektiva djelovanja MI.

Montenegro International je nastao tokom ljeta 2020. godine, kao neformalna grupa intelektualaca, formirana sa ciljem da prepozna slabosti i rizike koji su se tokom godine pandemije, litija i prekompozicije političke scene postavili pred Crnom Gorom. Najinteresantniji cilj je bio mijenjanje narativa o Crnoj Gori, jer neaktivnost diplomatskog kadra bivše vlasti je dovela do toga da engleski i neki parlamentarci članica EU protežiraju priču o „ugroženom hrišćanstvu“ u Crnoj Gori i da ta priča nema reakcije od strane naših ambasada, niti našeg MVP-a.

Nakon parlamentarnih izbora MI je pred prekompozicijom, jer je bilo jasno da većina koja je pobijedila na izborima nema nikakve veze sa demokratijom i demokratskim izborima. Bilo je jasno i da je sve to kuhinja SPC, ruskih rubalja i srpskih dinara, uticaja raznih partija EU. Tada smo se zapitali, ko nam ustvari formira vlast? Da li je ta vlast stvarno odraz slobodne volje crnogorskih glasača?

Septembar 2020. smo proveli u predefinisanju strategije i unutrašnjoj organizaciji. Od dva koncepta koja su bila na stolu, pobijedio je koncept koji se može definisati u dva slogana:

„Crna Gora je naša jedina partija“.

„Crnogorstvom u svijet“.

Naravno, mislili smo i o etničkim ali i o etičkim Crnogorkama/cima, na onu Crnu Goru koja je definisana kroz međunacionalnu, međuvjersku, toleranciju i suživot, što je naše najveće bogatstvo.

Ubrzo nakon toga, formiraju se timovi koji predano rade. Kao rezultat toga, vrijeme je da vas upoznamo sa Curriculum Vitae naše organizacije:

CV MI možete pročitati na linku:  https://montenegrointernational.org/curriculum-vitae-mi/

                       Ovaj put, domaćoj javnosti ćemo posebno predstaviti aktivnosti MI.

            A u suštini:

Za početak djelovanja, koji je označio i definisanje strategije MI, možemo pomenuti i prvo pismo koje je upućeno ambasadama stranih zemalja i dato na uvid javnosti:

„QUO VADIS EUROPE“ (na engleskom jeziku na linku: https://montenegrointernational.org/quo-vadis-europe/ )

(na crnogorskom jeziku na linku: https://montenegrointernational.org/quo-vadis-evropo/ )

Ono je rano napisano, već u septembru ali se čekalo sa objavljivanjem do uređivanja odnosa unutar MI i donošenja strategije.

Prvo pismo je bila i prva greška, jer nije trebalo da se objavi ime autora, ne iz straha već zbog dogovora koji smo napravili. Znali smo da će naše oponent e najviše nervirati činjenica da ne znaju ko je „iza nas“, te smo dogovorili da svoju intelektualnu svojinu u obliku autorskih tekstova predamo MI-ju. Bili smo Milovi, CIA-ini, Vatikanovi, DPS-ovi, uz sav onaj niz etiketa mimera, bili smo tema mnogim medijima, bili smo tema jutarnjih programa srpskih TV, bespredmetno je nabrajati. Na kraju smo postali meta URA odnosno vlasti, ali o tom potom.

A što se dešavalo na unutrašnjem planu?

Po formiranju parlamentarne vlasti nove većine, MI je uradio unutrašnju organizaciju i započeo rad na skidanju demokratske maske sa lica vlasti trojne koalicije.

  • decembra 2020. MI podnosi Inicijativu Ustavnom sudu u kojoj traži da se ocijeni ustavnost Odluke o dopunama Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, te da sud naredi da se obustavi izvršenje te Odluke.

Naš pravni tim, moramo napomenuti – volonterski, nastavlja sa radom tako da se u danima koji dolaze samo ređaju potezi vlasti na koje stiže odgovor MI. Spisak inicijativa ka Ustavnom sudu se tu ne završava, podnijete su još. mnoge nicijative za ocjenu ustavnosti poteza nove “demokratske” vlasti.

Ta priča se tu i zaustavlja, iz razloga tajnosti MI ne može saopštiti do kojeg stupnja su došle naše inicijative, ali se iskreno nadamo da će Ustavni sud Crne Gore prestati da bude ZAUSTAVNI SUD!

I ne samo sud. VDT i SDT su dobijali prijave od MI. Razna ministarstva, ne bismo opterećivali javnost detaljima ipak, ono što nas je iniciralo na ovo obraćanje javnosti je unutrašnjo politička scena i uloga MI.

Prisjetimo se 28. decembra 2020. Tada je u Podgorici organizovan protest povodom najavljenih izmjena Zakona o vjeroispovijesti. MI je poslao pismo udruženjima dijaspore, da se preko MI obrate crnogorskoj javnosti. Spisak udruženja koja su se odazvalli našem apelu je objavljen u javnosti i na sajtu MI  www.montenegrointernational.org, na https://montenegrointernational.org/poruka-dijaspore-vrijeme-je-da-se-ustane-svetinje-su-crnogorske-i-takve-moraju-da-ostanu/

Kad je napadnuta ambasadorka Kuliš, ko je odmah reagovao? MI!

Kad je napadnuta novinarka Nikčević, ko je odmah reagovao? MI!

Kad je mijenjan Zakon o vjeroispovijesti, ko je odmah reagovao? MI!

Kad je vlast prijetila Tuzima i Đeljošaju, ko je odmah reagovao? MI!

Kad je napadanut FCJK, ko je odmah reagovao? MI!

Kad su se drugi bavili kongresima a prvi vlašću ko je bio na svakom protestu? MI!

Kad se prijetilo manjinama, ko je prvi reagovao? MI!

Kad se pjevalo nožu, žici i Srebrenici ko je reagovao? MI!

Kad god su bili ugroženi crnogorski interesi ko je bio budan? MI!

Kad god je nova vlast pokušala da ostvari svoju svetosavku misiju na putu im je bio MI.

I na domaćem a i, što ih naročito nervira, inostranom terenu, odakle smo, nećete vjerovati, dobili potvrde da saopštenja o ugroženosti Crnogoraca po prvi put dobijaju od jedne NVO. Jer, nema razloga da se igramo igrica. Crna Gora nije ugrožena.

Ali Crnogorci jesu!

U Ustavu, Crna Gora ima zaštitne mehanizme koji garantuju da je ozbiljna država. Iz toga razloga je “trojna” koalicija i potpisala prvi sporazum u kojem su potpisali da neće dirati u ono – za što im je potrebna dvotrećinska većina u parlamentu.

Ko je prvi razobličio taj sporazum? MI!

Kad je na scenu stupio prijedlog vlade o uređenju biračkih spiskova, moramo znati da je MI, mjesec dana prije međunarodnim partnerima uručio pismo sa detaljnim opisom onoga što će se desiti.

Kad su počeli protesti po Crnoj Gori, iz znanih razloga, MI je na relevantne međunarodne adrese slao upozorenja i najavu sljedećih pokušaja “nove” vlasti, na pravljenju “srpskog sveta”. Iz saopštenja u saopštenje, iz obraćanja u obraćanje MI je bio korak ispred “nove” vlasti. Tako smo i stekli kredibilitet kod međunarodnih partnera.

O ulozi SPC i manipulacijama maloljetnom đecom? Opet MI!

Kad je blokirana Crna Gora, dana kad je vlada odustala od usvajanja famoznog “pravilnika” koji je bio ulaz za asimilatorsko prekrajanje biračkih spiskova, isto jutro je MI poslao međunarodnim partnerima pismo.

Sjutra je vlada dobila šamar od EU!

I ne samo EU. Ali su članovi UO MI bili sa Crnogorkama/cima na kružnom toku na Cetinje! I bili su u Nikšiću! I na još mjesta, ali nije bitno za ovo o čemu se radi.

Bili smo i na Ćipuru.

I na protestu povodom dolaska većinske kamarile na premijerski sat na Cetinje.

Bili smo, jesmo i bićemo!

Onamo đe treba stati u odbranu milenijuma trajanja Crne Gore! Onoga čojskoga i junačkoga. One Crne Gore koja poštuje svoje Hrvate, Muslimane i Albance. I sve ostale! One Crne Gore koja je uvažavanje i poštovanje svakoga ko u Crnoj Gori ima domovinu.

Ali posebno napominjemo, u ovo doba kad u politici nema principa, da je MI tu kad gođ budu ugroženi i interesi Crne Gore, i interesi Crnogoraca a posebno kad budu ugroženi interesi etničkih Crnogoraca.

POVOD ZA REAGOVANJE

MI ne traži medalje i priznanja. Najveća nagrada MI će biti kad dođe dan da prestane postojati razlog da MI postoji. Ipak, radi sveukupne javnosti dužni smo, poštujući svoje pregalaštvo, a i trud drugih čimbenika aktuelnih dešavanja, saopštiti:

Montenegro International je partner svima koji su protiv ove karikaturalne vlasti. Na mnogim sastancima smo to jasno i glasno saopštili.

Prekompozicija političke scene i odabiranje partnera su legitimna stvar. Čestitamo.

Ali, naša misija se ne zaustavlja na obaranju ove vlasti. Naša misija će se nastaviti i sa formiranjem nove vlasti i dugo potom, sve dok se Crna Gora ne uspostavi kao država sa istorijom, tradicijom, kulturom, svojom Crnogorskom Pravoslavnom Crkvom, svojim jezikom. I svojim međunacionalnim skladom.

Neki sve to zovu “građanskom” Crnom Gorom”, MI je zovemo CRNOGORSKOM.

Zato, ubuduće, molimo da čimbenici javne scene i mnjenja prestanu ignorisati ono što je MI napravio dok su drugi spavali. I ako pričate o NVO sektoru, prisjetite se da ipak postoji jedna, ali ne i jedina, organizacija, koja je objavila rat projektu posrbljavanja Crne Gore.

Zahvaljujemo se organizacijama sa kojima blisko sarađujemo, neka one ovog puta ostanu nepomenute. Naročito se zahvaljujemo patriotama crnogorskim, koji su u ovim teškim danima srcem stali na branik jedine domovine.

MI poziva sve aktere političke scene na dogovor. Na ujedinjenje Crnogorskog bloka.

Mi smo MI, i mi smo na straži!

UO MI

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: