Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International pridružuje se apelu Inicijative za regionalnu saradnju, članice Igmanske inicijative, da se sve članice igumanske inicijative, institucije, akademske zajednice, mediji i NVO udruže u demaskiranju politika koje prestavljaju najveću prijetnju miru, stabilnosti i bezbjednosti država u regionu.

“Kao NVO koja se zalaže za očuvanje i promociju individualnih sloboda, vrijednosti građanskog društva, slobodnog tržišta, demokratije, vladavine prava, održivog mira, harmonije i prosperiteta, borbe protiv vjerskog i etničkog ekstremizma i nacionalizma, pozdravljamo dvodecenijsku borbu i djelovanje Igmanske inicijative u promociji normalizacije odnosa u regionu, kao i iniciranje dijaloga na najvećem nivou među susjednim državama“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa za regionalnu saradnju uputila je svim članicama Igmanske inicijative, institucijama, akademskoj zajednici, medijima, intelektualnoj javnosti, da se udruže i angažuju u demaskiranju, osudi i u akcijama suzbijanja ovakvih politika, ideja i djelovanja, jer je to najveća prijetnja miru, razumijevanju, povjerenju, stabilnosti, bezbjednosti i saradnji država i regiona u cjelini i njihovoj EU perspektivi.

“Dijelimo ozbiljnu zabrinutost sa kolegama iz regiona za stanje na Zapadnom Balkanu koje karakteriše rastući stepen međusobnog nepovjerenja među najodgovornijim predstavnicima država regiona, raširena praksa miješanja u unutrašnje odnose susjednih država, prijetnje jedinstvu i cjelovitosti Bosne i Hercegovine i suverenitetu Crne Gore i porast i agresivnost politika hegemonizma i kleronacionalizma, praćeno idejama i inicijativama za stvaranje “velikih država” i “objedinjenih naroda” u regionu”, dodaje se u saopštenju MI.

Iz NVO Montenegro International naglašavaju da je neophodno udruživanje i saradnja svih zdravih aktera u regionu, kao i uključivanje Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i drugih međunarodnih činioca, kako bi se izbjegao rizik vraćanja regiona Zapadnog Balkana scenariju iz devedesetih godina prošlog vijeka i doprinijelo rješavanju problema, gradnji boljih odnosa, međusobnog povjerenja i saradnje, kao preduslova za euro-atlantske integracije kako pojedinačnih zemalja, tako i regiona u cjelini.

Posebno zabrinjava činjenica da se jedan dio civilnog sektora i medija u Crnoj Gori i regionu samo formalno zalažu za ljudska prava, isključivo u cilju obezbijeđenja novih grantova kao izvora profita, a ne istinske borbe za pomirenje i saradnju među ljudima. Situacija u Crnoj Gori je najbolja slika stanja u regionu, gdje se već duži vremenski period ne čuju navodni borci za demokratiju i ljudska prava protiv krerofašizacije i hegemonizma društva u kome živimo”, zaključuje se u saopštenju.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: