Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International podnijela je danas Vrhovnom i Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, direktorice Osnovne bolnice “Danilo I” na Cetinju Mr Sonje Radojičić Dr sc. i doktorke Jelene Borovinić Bojović, tadašnje načelnice Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore vezano za smrt mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, a u vezi sa čl. 148, 157, 287, 288 i 290 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Podsjećamo, Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je u petak 30.10.2020. da je 82-godišnji mitropolit Amfilohije preminuo od posljedica upale pluća izazvane koronavirusom, nakon što mu se dan ranije stanje pogoršalo a tog jutra priključen na respirator. – izvor: https://www.glasamerike.net/a/preminuo-mitropolit-amfilohije/5641439.html.

Svega 3 dana ranije srpske Novosti prenose intervju sa tadašnjom načelnicom pulmologije KCCG, a današnjom Ministarkom zdravlja: “U BOLESTI JE NEUSTRAŠIV KAO I U ŽIVOTU: Ispovest doktorke koja leči Amfilohija” u kome izjavljuje: “ZDRAVLJE visokopreosvećenog mitropolita se poboljšava iz dana u dan. Još je na nižim dozama kiseonika. Imajući u vidu njegove godine, predstoji duži oporavak zbog posledica delovanja virusa na ceo organizam, ali i zbog normalizacije samog respiratornog Sistema”. Link: https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/929727/bolesti-neustrasiv-kao-zivotu-ispovest-doktorke-koja-leci-amfilohija

Prethodno je portal Aktuelno danima upozoravao da je SPC u Crnoj Gori, odnosno Mitropolija crnogorsko-primorska zataškavala slučaj bolesti mitropolita Amfilohija, da je isti testiran pod lažnim imenom u Cetinjskoj bolnici “Danilo I” i da Cetinjskim manastirom hara COVID19 što je za posljednicu imalo smrt mitropolita Amfilohija Radovića i većeg broja lica kako unutar zajednice SPC u Crnoj Gori, tako i šire.

Dana 04.10.2020. portal Aktuelno je objavio tekst: “SPC zataškava skandal: Amfilohije se testirao pod lažnim imenom, krijući pio “Lebel” i pobjegao iz samoizolacije da širi zarazu!” – link: https://www.aktuelno.me/crna-gora/spc-zataskava-skandal-amfilohije-se-testirao-pod-laznim-imenom-krijuci-pio-lebel-i-pobjegao-iz-samoizolacije-da-siri-zarazu/

Narednog dana isti portal objavljuje: “PROFESIONALNA BRUKA I STRAH OD SPC: Amfilohiju vjeruju na riječ da ima “bronhitis” a Mitropolijom hara korona!?”. Link: https://www.aktuelno.me/crna-gora/profesionalna-bruka-i-strah-od-spc-amfilohiju-vjeruju-na-rijec-da-ima-bronhitis-a-mitropolijom-hara-korona/.

Dana 19.10.2020. objavljena je informacija: ”Kad zagusti Amfilohije ipak ne vjeruje Džomiću: Remdesivir miliji od Boga, litija i 1.000 svetaca!”. Link: https://www.aktuelno.me/crna-gora/kad-zagusti-amfilohije-ipak-ne-vjeruje-dzomicu-remdesivir-miliji-od-boga-litija-i-1-000-svetaca/.

Podsjećamo tužilaštvo da je NVO Montenegro International u proteklom periodu podnijela više krivičnih prijava zbog kršenja zdravstvenih mjera i propisa, uključujući i prijavu koja je dostavljena Specijalnom Državnom tužiocu dana 11.11.2020., koju je potpisalo preko 890 građana. U ovoj prijavi je traženo formiranje tri specijalna istražna tima koji će se baviti zloupotrebama i krivičnim djelima od strane nadležnih državnih službenika, kao i svih koji nisu postupali u skladu sa Ustavom, Zakonom i procedurama, te da isti u skladu sa službenom dužnošću budu krivično, prekršajno ili disciplinski procesuirani ka nadležnim državnim organima/tijelima.

Jedna od grupa krivičnih djela za koji smo tražili da se formira poseban istražni tim jesu djela koja se tiču nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti (Član 287 Krivičnog zakonika CG), Prenošenje opasne zarazne bolesti (Član 288 Krivičnog zakonika CG), Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći (Član 290 Krivičnog zakonika CG). – krivična prijava dostupna na: https://montenegrointernational.org/wp-content/uploads/2020/11/Krivicna-prijava-SDT.pdf

Podsjećamo da je u trenutku podnošenja ove krivične prijave bilo oko 300 mrtvih od posljedica COVID19 dok je do današnjeg dana ta brojka 1583 i da je žarište širenja zaraze krenulo upravo sa sahranom pomenutog mitropolita SPC Amfilohija.

Preminuli Amfilohije (Risto) Radović žrtva je kršenja čl. 287 i 288 Krivičnog zakonika od strane Mitropolije crnogorsko-primorske, kao i drugih krivičnih djela, te stoga pored prethodno navedenih krivičnih djela iz KZCG podnosimo dopunu krivične prijave protiv direktorice Osnovne bolnice “Danilo I” na Cetinju Sonje Radojičić, sadašnje Ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i Mitropolije crnogorsko-primorske vezano i za krivična djela Nehatno lišenje života (član 148), Nepružanje pomoći (Član 157, stav 3… “Ako je usljed nepružanja pomoći nastupila smrt lica koje se nalazilo u neposrednoj opasnosti za život”…) i Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći (Član 290 Krivičnog zakonika Crne Gore).

Foto: Beta/AP/Risto Božović/Danas.rs

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: