Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Zdravka Kosanovića, rođenog  17.05.1978. zbog nezakonitog miješanja u izborni proces u Nikšiću.

Kosanović koji važi za bliskog saradnika Miodraga Dake Davidovića, prema navodima International Police Organization (https://www.interpolice.org/kosanovic-zdravko?lang=sr) službenik je Uprave policije Srbije koji je duboko umiješan u poslove i izborni proces u Crnoj Gori, o čemu svjedoče navodi iz medija i dostupne fotografije na internetu.

Kosanović je na dan izbora 2016. godine, kada se desio pokušaj državnog udara, priveden na informativni razgovor od strane granične policije na podgoričkom aerodromu.

Prema navodima Dnevnih novina, Kosanović je u evidencijama bezbjednosnih službi regiona, tretiran za bezbjednosno-interesantnu osobu sa aspekta trgovine oružjem, iako zvanično nije odgovarao za to krivično djelo.

Kako navodi ovaj list, on je tada bio pod posebnom obradom policije i Specijalnog tužilaštva u vrijeme kada je Davidović upravljao nikšićkom Željezarom. Sumnjalo se da kroz sekundarni otpad željeza, Kosanović i njegov partner D.K. umjesto otpadnog željeza, u fabriku unosio šut, granje, iskidane gume i drugi otpad, kako bi dobili na tonaži i tako izvlačili novac iz Željezare.

Na društvenim mrežama se nalaze slike kontroverznog službenika Uprave policije Srbije sa Dritanom Abazovićem i Zdravkom Krivokapićem, a prema pisanju portala Borba, u srijedu veče je došlo do sukoba između Kosanovića i Davidovića nakon što je Kosanović pružio otvorenu i nedvosmislenu podršku predsjedniku Srbije vezano za njegove optužbe na račun Dake Davidovića. Navodno je ovaj sukob zataškan, međutim srpski mediji su juče pisali o navodnom fizičkom obračunu u izbornom štabu Davidovićevog Narodnog pokreta čiji je vinovnik bio upravo Kosanović.

Ovo je još jedna u nizu krivičnih prijava koje je NVO Montenegro International dostavila specijalnom državnom tužilaštvu povodom izbornog procesa u Nikšiću, pri čemu će iste biti proslijeđene i međunarodnoj javnosti.

Ako je Kosanović službenik Uprave policije Srbije, kako se navodi na sajtu IPO, i ako je istovremeno bezbjednosno-interesantna osoba koja je, prema pisanju medija, već duže godina bila predmet obrade i policije i Specijalnog državnog tužilaštva, postavlja se osnovno pitanje ko je od državnih organa zakazao kada takva osoba direktno utiče na izborni proces u Crnoj Gori i druži se sa političarima koji su preuzeli najviše funkcije u bezbjedonosnom sektoru i izvršnoj vlasti Crne Gore!

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: