Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International danas je obavijestila međunarodnu zajednicu o situaciji u Crnoj Gori i mogućim sukobima vezano za pokušaj nasilnog ustoličenja Joanikija Mićovića na tron Svetog Petra Cetinjskog. Pismo je proslijeđeno ambasadama u Podgorici, Evropskoj komisiji, Evropskom parlamentu, Evropskom Savjetu, NATO sjedištu, predsjednicima država članica NATO-a, Američkoj administraciji i međunarodnim organizacijama.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Ovo je bila sigurna i bezbjedna zemlja, koja je sačuvala mir u vremenima kada su gorjele sve zemlje u našem okruženju, tj. kada su bješnjeli ratovi,  ideološki začeti i propagandno sprovedeni od strane srpske crkve, srpskih paravojnih i vojnih i policijskih snaga, odnosno političkog vrha Srbije. Crna Gora, međutim, nije prestala biti glavna srpska interesna zona, uprkos članstvu u NATO, uprkos tome što je, do prije godinu dana, bila lider u evropskoj integraciji.  Nakon dvije godine brutalnog hibridnog atakovanja na Crnu Goru, stavljenog u pogon kroz logistička, finansijska, propagandna i obavještajna sredstva srpskih i ruskih nalogodavaca, SPC je inaugurisala u novu vlast u Crnoj Gori svoje ljude. Činioci ove vlasti su mahom odani sljedbenici velikosrpske, pan-slovenske, pro-ruske hegemonističke politike,  koji otvoreno veličaju ratne zločince i negiraju zločine počinjene “u ime srpskog naroda” na tlu bivše Jugoslavije, uključujući i genocid u Srebrenici. To je ista ideološka matrica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika tzv Republike Srpske Milorada Dodika, uz čiju podršku su i došli na vlast. Crnogorsku vladu čine marionete koje verbalizuju i realizuju sve Vučićeve radikalne ideje, i po sveopšti mir opasne planove za uspostavljanje “srpskog sveta” na Balkanu.

Zvanični Beograd, preko ispostave svoje crkve u Crnoj Gori, na isti način kako je to činio u Bosni, Hrvatskoj, na Kosovu, podgrijava tenzije kako bi i ovo parče Balkana i bivše Jugoslavije pretvorila u ratno poprište.

Ako je bilo neophodno da se smijeni korumpirani i kompromitovani sistem bivše vlasti da bi Crna Gora nastavila sa reformama i demokratizacijom – kako se u taj proces uklapa međunarodna podrška ili u najboljem slučaju tolerisanje ovih i ovakvih konzervativnih i retrogradnih snaga? Kako smo opisali u dosadašnjim obraćanjima, aktuelna vlast došla je na krilima klerofašističke agende Srpske Crkve koja se otvoreno i agresivno umiješala u izborni proces u našoj zemlji. To je nešto oko čega su saglasne sve pro-zapadne, progresivne i demokratske strukture u regionu (nezavisni intelektualci, mediji, organizacije civilnog društva, političke partije pro-zapadne provinijencije).

Sva dosadašnja pisma i obraćanja koja smo vam uputili, bila su upozorenje da se situacija može otrgnuti kontroli. Upozoravali smo da diskriminacija i segregacija čitavog jednog naroda – Crnogorskog, koju sprovodi aktuelna vlast, narušava ionako krhki mir; apelovali da Crnom Gorom hara revanšizam i nasilje, promoviše šovinizam i klero-fašizam, da se umnožavaju i šire prijetnje istrebljenjem manjinskih naroda, prijetnje ponavljanjem Srebrenice. Sada nažalost, moramo skrenuti vašu pažnju na događaj koji se planira organizovati u Prijestonici Crne Gore, a koji je ključan za bezbjednost Crne Gore i regiona.

Naime, crkva države Srbije planira da u Cetinju ustoliči svog Mitropolita izabranog u Beogradu! Ovo planiraju da sprovedu u djelo uprkos otvorenom protivljenju crnogorskog naroda, koji je vijekovima samostalno i slobodno birao svog Mitropolita tj. svog duhovnog, a u nekoliko stotina godina trajanja crnogorske teokratije, ujedno i svog svjetovnog vođu.

Zašto baš sad i na ovakav način? Pored činjenice da se Crna Gora već decenijama i svim sredstvima pokušava  uvući u tzv “srpski svet”, trenutno se režim Aleksandra Vučića suočava sa unutrašnjom krizom. Oko predsjednika Srbije i njegovih najbližih saradnika steže se obruč zbog dokaza koje posjeduju DEA i FBI o njihovoj umiješanosti u poslove jednog od najzloglasnijih kartela u istoriji Srbije (afera Belivuk). Ujedno vas pozivamo da provjerite rodbinske i druge veze vrha Vlade Crne Gore sa kriminalnim klanovima, o čemu je u više navrata u crnogorskom parlamentu govorio poslanik Nebojša Medojević. Sigurni smo da će iste biti jako interesantne i FBI, i DEA-i i drugim obavještajnim agencijama zapadnih država. Takođe, podsjećamo vas da aktuelna Vlada Crne Gore ima podršku svega 14 poslanika u crnogorskom parlamentu.

Jedinu šansu za opstanak na vlasti, Vučić i aktuelna vlast U Crnoj Gori, vide u podizanju tenzija i skretanju pažnje domaće i međunarodne javnosti. Po istom principu je i Milošević 90-tih započeo ratove, kada mu je ostao izbor: da se suoči sa posljedicama svojih kriminalnih radnji i drastičnim krivičnim snakcijama ili da horde kriminalaca upotrijebi za stvaranje paravojnih jedinica, započne rat i time sebi produži opstanak na vlasti.

Uz to, nezapamćeno je da neko ko se sumnjiči da je počinio najgnusija krivična djela – prikrivanje pedofilije, može biti imenovan za Mitropolita bilo koje, pa i zloglasne srpske crkve?! U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet na osnovu krivične prijave naše organizacije, protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i Mitropolita Joanikija zbog prikrivanja slučajeva pedofilije unutar SPC, kao i slučajeva podvođenja maloljetnika u Cetinjskom Manastiru i manastiru Dajbabe. Bivši đakon SPC g Bojan Jovanović (koji je svjedok ovih dešavanja) javno je iznio optužbe protiv Joanikija Mićovića i same SPC, a dokaze i svjedočanstva zlostavljane djece ponudio crnogorskom tužilaštvu. Bolno svjedočanstvo o ubistvu mladog bogoslova Milića Blažanovića, možete naći u knjizi g. Jovanovića, u izdanju naše organizacije.

5.septembar – Datum visokog bezbjednosnog rizika sa mogućnošću izbijanja građanskog sukoba

Crkva Srbije svjesno i namjerno provocira Crnogorce, insistirajći u svojoj namjeri da ceremoniju ustoličenja svog Mitropolita obave u istorijskoj i duhovnoj prijestonici Crne Gore. I uprkos tome što svještenstvo Crnogorske Pravoslavne Crkve, pozivajući na bratsku i hrišćansku ljubav, apeluje na poglavare srpske crkve da ne dižu tenzije, oni na sve to odgovaraju uvredama i ponižavanjem ne pokazujući ni najmanju namjeru da odustanu od svog tragičnog nauma. Dovesti na Cetinje novoizabranog mitropolita Srpske crkve koji negira postojanje čitavog crnogorskog naroda i njegove istorije, a koji slavi zločine srpske vojske nad Crnogorcima 1918, ismijava žrtve tzv bijelog terora, isto je kao da u Jerusalim ušeta rulja sa slikom Himmlera veličajući Aušvic!

Za sve ovo, proteklih dana dobijaju podršku od Premijera, čuvenog po posvećenosti svetosavskom kultu i srpskim fašističkim kultovima iz Drugog Svjetskog Rata, kao i od ostalih u vrhu vlasti,  koji su potpuno svjesni bezbjedonosnog rizika koji nosi sami događaj najavljen za 5. septembar. Činom ustoličenja srpskog Mitropolita u Crnogorskom Manastiru, kroz duhovnu uzurpaciju vjekovnog Trona crnogorskih Mitropolita, i simbolički žele da krunišu asimilaciju i zatiranje crnogorskog imena.

Umjesto da spriječe taj događaj, umjesto da umire strasti i obave ceremoniju u Hramu u Podgorici, koji nesumnjivo pripada SPC, lideri srpske crkve uz pomoć vlastodržaca provociraju, pozivaju na rat i to sa najvišeg nivoa. Bezobzirno odbijaju da razmišljaju o bezbjednoj alternativi, iako kompletna opozicija, veliki broj nevladinih udruženja, intelektualaca, javnih poslenika, kao i većina crnogorskih građana upućuje upozorenja da može doći do incidenata, te da su tenzije podignute do mjere pucanja.

Oligarhija na vlasti implicitno podržava nasilan način obračuna sa neistomišljenicima, budući da se do sada desilo nekoliko fizičkih napada, čak i pokušaja ubistva, na nacionalnoj osnovi. Sistem, zarobljen velikosrpskim nacionalistima, sa svježe postavljenim kadrovima u policiji, zataškava takve slučajeve i ne razotkriva počinioce. Bezbjednosne službe uz nevješta opravdanja izbjegavaju da reaguju na opscene, vulgarne i zastrašujuće prijetnje ubistvima i raznim zvijerstvima, a koje pristalice srpske crkve svakodnevno upućuju istaknutim crnogorskim patriotama. Time se šalje poruka da je svako ko je protiv ove vlasti legitimna meta podivljalim svetosavskim hordama. U Parlamentu su se čule otvorene najave formiranja paravojnih jedinica i izazivanja građanskog rata kako bi branili “ugroženo srpstvo” i “ugroženo svetosavlje”.

Istovremeno, crnogorske patriote-pojedinci i organizacije su pod lupom Agencije za nacionalnu bezbjednost. Iz Agencije je nedavno najavljeno formiranje specijalnog tima za praćenje i nadgledanje aktivnosti onih ljudi i organizacija koji su prepoznati kao “anti-srpski, anti-ruski”, suverenistički, pro-Nato i prozapadni elemenat. Tako je šef Agencije sve Crnogorce i sve one koji nijesu lojalni klero-nacionalističkoj vlasti javno proglasio “nasilnim ekstremistima”.

Znamo kako je pripreman rat u Bosni, u Hrvatskoj, na Kosovu. Udruženi kvazi-intelektualci, kriminalci, klerofašisti i srpski svještenici inicirali su izbijanje najveće mirovne i  humanitarne katastrofe nakon II svjetskog rata, u srcu Evrope. Poznati scenario kojeg je srpska crkva toliko puta pokušavala da sprovede u dijelo na Balkanu: Proglasi Srbe za ugrožen narod, sebe za ugroženu crkvu, a onda provocirajući incidente, dižući tenzije, izazivajući oružane sukobe – pokušaju prisvojiti teritoriju neke samostalne države i upisati je na mapu svoje zamišljene Velike Srbije. Isti scenario sada se pokušava sprovesti u Crnoj Gori. Crnogorci su u svojoj zemlji nezaštićeni i ugroženi, prepušteni sebi.

Zato pitamo: Treba li Crna Gora da postane ratni plijen velikosrpske klero-nacionalističke kriminalne hobotnice?

Zato pozivamo da se međunarodna zajednica i naši NATO partneri ozbiljno zainteresuju za veoma opasno stranje u našoj državi i čak se aktivno umiješaju u riješavanje istog-sasvim legitimno, imajući u vidu sopstveni interes i stabilnost čitavog regiona Zapadnog Balkana.

Zato poručujemo: Mi ćemo biti u svojoj Prijestonici 4. septembra da spriječimo njenu i okupaciju naše države! Suprotstavićemo se zločinu koji se priprema, i pozivamo vas da stanete, zajedno sa nama, u odbranu pravde i zakona. Nećemo odustati od borbe da Crnu Goru sačuvamo kao slobodnu, multikonfesionalnu, građansku, sekularnu državu, kao siguran dom za sve njene građane. Očekujemo da civilizovane i demokratske države budu uz nas, 4. septembra na Cetinju!

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

ZAŠTO NE URA!

URA. Partijica koja je dobila najviše glasove Crnogoraca je i najveća politička magla trenutne političke scene. Prisjetimo se,…

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: