Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

NVO Montenegro International podnijela je danas krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv Seada Sadikovića i NN lica iz Građanskog pokreta URA zbog osnovane sumnje u izvršenje krivičnih djela u iz čl. 370 (Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje), čl 398 (Izazivanje panike i nereda), čl. 399 (Nasilničko ponašanje), kao i iz čl. 24 (Podstrekavanje) i čl. 198 (Povreda ugleda Crne Gore) Krivičnog zakonika Crne Gore

“U subotu veče 20. marta 2021. godine u Bijelom Polju desio se incident čiji učesnik je pomenuti Sadiković, za koji postoji osnovana sumnja da je podstreknut od strane NN lica iz Građanskog pokreta URA sa namjerom da se izazove fabrikovana afera o ”brutalnom napadu” na lice koje je u svom profesionalnom životu novinar TV ”Vijesti”, kako bi se isti okarakterisao kao napad „crnogorskih komita“ na novinara ove TV kuće, o čemu svjedoči izjava i medijski izvještaji medijskog koncerna Vijesti, koje su u početku prenijeli i drugi mediji. Na osnovu svih dostupnih informacija, pomenuti Sadiković u incidentu nije učestvovao kao novinar, već kao običan građanin, koji je incident sam izazvao”, navodi se u prijavi.

Sadiković sa otetom zastavom

Da se radi o brutalnoj laži i manipulaciji naknadno su pokazali video snimci iz Bijelog Polja na kojima se vidi da je Sadiković napao grupu mladih sa namjerom da incidentom sebe predstavi kao političku žrtvu učesnika patriotske vožnje koja se u to vrijeme dešavala u Bijelom Polju.

“Na osnov sumnje da se radi o fabrikovanom događaju ukazuje i fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama o navodnom susretu pomenutog Sadikovića sa svojim partijskim saborcima iz Građanskog pokreta URA istog dana, kao i lažni iskaz Sadikovića medijima o napadu na njega, što su opovrgli video snimci koji su se pojavili u javnosti”, dodaje se u prijavi.

Snimak sa društvenih mreaža

Iz NVO Montenegro International ističu da medijsko spinovanje, sa namjerom da se napadač pretvori u žrtvu i fabrikovanjem incidenta protiv ”omraženih” patriotskih snaga koje, prema mišljenju koncerna Vijesti i Građanskog pokreta URA ”pospješuju maligni crnogorski nacionalizam”, ima za cilj izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje (čl. 370) i izazivanje panike i nereda (čl 398) Krivičnog zakonika Crne Gore.

Na video snimcima koji su se pojavili u javnosti jasno se vidi nasilničko ponašanje Sadikovića (krivično djelo iz čl. 399 iz KZCG) prema grupi mladih lica kojima isti praktično može biti đed.

“Da je pomenuti Sadiković izvršio i krivično djelo iz čl. 198 (Povreda ugleda Crne Gore) Krivičnog zakonika Crne Gore pokazuje screenshot sa Instagram profila njegovog sina na kome se državna zastava Crne Gore prikazuje kao ratni trofej njegovog oca protiv „komita“, dodaju iz Montenegro International.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: