Novi šamar vladi Crne Gore!

Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ i Udruženje žrtava i svjedoka genocida zatražili su u utorak 30. marta izvinjenje povodom negiranja genocida od strane ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimira Leposavića.

Piše Slobodna Evropa:

https://www.slobodnaevropa.org/a/31177776.html

Genocid u Srebrenici je dokazan kroz niz sudskih presuda u kojima je više od 70 eminentnih, iskusnih međunarodnih sudija na osnovu dokaza potvrdilo da je u Srebrenici počinjen genocid.

Ministar Leposavić je na sjednici parlamenta Crne Gore 24. marta odgovarajući na poslaničko pitanje da li je, kao ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid rekao da ne može da prizna ili ne prizna događaj “o kojem nema saznanje”.

“Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi”, izjavio je ministar Leposavić.

Leposavić, inače doktor međunarodnog prava, rekao je da je sud u Hagu gdje je suđeno za genocid u Srebrenici, “izgubio svoj legitimitet”.

Leposavić je ministar u Vladi Zdravka Krivokapića koja je izabrana je 4. decembra prošle godine, nakon sto je na avgustovskim izborima smijenjena trodecenijska vlast Demokratske partije socijalista (DPS). Vlada je izabrana glasovima poslanika Demokratskog fronta, Demokrata i Građanskog pokreta URA.

Related Posts
%d bloggers like this: