Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Svjedoci smo napada na bogougodnog ministra Leposavića zbog iznošenja ličnog stava. Pa demokratija omogućava da svako lupeta šta hoće bez posljedica. Makar kriva demokratija u Crnoj Gori. Konačno je došao dan da se odgovara za javno izgovorene riječi a nadam se da će se brzo odgovarati i za (ne)djela. Ipak, dragi ministar je iskreno iznio svoje nacističko i fašističko i kako god okrenete nakaradno mišljenje. Živi u iluziji da je pripadnik nebeskog naroda koji nevin strada, protiv koga se urotio cijeli svijet i koji trpi golgotu. Čuo sam još takvih budalaština da srpska politika nikad nikoga nije ugrozila već da se cio svijet urotio protiv Srba. Siguran sam da je dragi ministar viđeo ubistva u Srebrenici da bi precizno rekao: “video sam 17,4 akata koji su rezultirali u krvarenju i nepomičnosti žrtve međutim nisam lično utvrdio prestanak pulsa te stoga nije nedvosmisleno utvrđeno da se radi o ubistvu”.

Jednom jedan “leposavić” reče: “država to sam ja”. Pa naš dragi Leposavić prevede kao: “Optužba protiv jednog Srbina je optužba protiv cijelog naroda”. Opet, dragi ministar nije baš negirao genocid. Po definiciji može da se raspravlja da li je bio dovoljan procenat smrtnosti u odnosu na cijelu populaciju naroda da bi neki zločin bio genocid. Možda “uspješnost” zločina u Srebrenici nije dovoljna da bi bio genocid. Možda bi dragi ministar volio da je broj mrtvih bio veći pa bi on i njemu slični slavili to kao pobjedu i junaštvo. Svaka smrt je loša, a u ratu nema nevinih strana. Na žalost narod strada i ispašta. Ipak, iste riječi koje je izgovorio naš dragi, još uvijek, ministar izgovorio je minuli pop Risto (Amfilohije) pa niko nije tražio da se raščini, smijeni sa pozicije, ili čak da odgovara za govor mržnje. Mislim da se nad našim dragim ministrom vrši diskriminacija. Pustite čovjeka da bude nacista. Ako može žena da bude četnik pa još ministarka 4 u 1 onda je naš Leposavić duša od naciste. Previše dramite, čovjek negira više hiljada mrtvih. Sitnica. Siguran sam da bi tako reagovao i da se govorilo o zločinu gdje su Srbi bili žrtve.

Evo ako pogledate simpatičnu ministricu Bratić, draga bakina unuka je jednom rečenicom zbrisala cijelu naciju. Sjećam se njene izjave, gdje je sva u zanosu, plijenila dikcijom, mimikom, hrišćanskom ljubavlju (ne sjećam se je li bilo kakvija popova ili fresaka oko nje) gdje je rekla da Crnogorci ne postoje, da je to izmišljena nacija, etnički inžinjering. Da su Crnogorci Montenegrini i milogorci (šta god to značilo). Ako sračunate, draga bogougodna genocidna ministrica je zbrisla (figurativno rečeno a izvinjavam se ljudima koji su nekoga izgubili u ratu) pola miliona ljudi. Možda i više. Nisam brojao niti imam želju, bravi se broje a čeljad poštuju.

Pozivam sve “nepostojeće” Crnogorce i partije koje nas predstavljaju da se pripadnicima vjere Bratićkine od plata oduzme onaj procenat novca koji primaju od poreskih obveznika koji su “nepostojeći” Crnogorci. Ako treba da se budžet puni od našija para i da se te pare koriste da nas ukidaju i ponižavaju onda da prekinemo finansiranje. Nisu gadljivi na Crnogorske pare. Pošto je blagousta ministrica izjavila da bi da šeta mauzolej sa Lovćena, stvarno snagom mašina a ne snagom vjere, ponudiću minibus da izveze popove iz manastira na Cetinju pa neka ih smjesti u svoje rodno mjesto kod bake.

J.S.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Joanikije zvani putokaz

Predsjednik skupštine građanske države Crne Gore, g. Bečić, je premudro lupio da su izborom g. Joanikija “Mitropolija crnogorsko-primorska…

Meš(e)tar Mickey

Piše: Mato Kankaraš Nije prošlo mnogo otkad je Milojko Spajić nastupom na medijskoj sceni Crne Gore, ovjenčan oreolom…

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: