Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Predsjednik skupštine građanske države Crne Gore, g. Bečić, je premudro lupio da su izborom g. Joanikija “Mitropolija crnogorsko-primorska i vjerujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira”.

Prvo je g. Bečić zaboravio da navede da je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve, ili podrazumijeva da nema druge pravoslavne crkve osim srpske?

U Crnoj Gori žive i pravoslavci koji nisu vjernici SPC. U Crnoj Gori žive i pripadnici drugih religija, a u svijetu a dobrim dijelom i u Crnoj Gori osim pravoslavlja postoji katoličanstvo, protestantstvo, evangelizam, mormonstvo, islam, judaizam, budizam, hinduizam, sikizam, šintoizam i mnoge druge za koje na zalost nije čuo ni g. Bečić ni njegove kolege. Bolji bi nam život bio da su političari načitaniji i širih shvatanja. Čast izuzecima.

G. Bečić je rekao svim pripadnicima drugih religija, osim svetosavske srpske crkve da su nevjernici. Možda ih i ne smatra ljudima. Kad bi g. Bečić razmišljao u građanskim okvirima pomislio bih da ih smatra građanima drugog reda ali ovako mi više izgleda da ih smatra nevjernicima.

Dakle, dragi nevjernici, pripadnici drugih religija i pravoslavci koji poštujete druge crkve, u Crnog Gori za vas nema mjesta, pomirite se, pokrstite se da svi budemo svetosavci i onda će nastupiti vječni mir. Dok ne počne istorijski poznata međusobna borba za vlast među srbima.

Na žalost g. Bečića, i g. Putokaza, građanima Crne Gore, vjernicima, ateistima, agnosticima, pa i gore definisanim “nevjernicima” nije potreban nikakav pastir, da bi znali kuda idu. Nismo bravi (crnogorski izraz za ovce) ni fizički ni duhovno da bi nam trebao pastir.

J.S.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Meš(e)tar Mickey

Piše: Mato Kankaraš Nije prošlo mnogo otkad je Milojko Spajić nastupom na medijskoj sceni Crne Gore, ovjenčan oreolom…

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: