Search Menu

“ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA”: Katnić da pokrene istragu protiv Joanikija zbog zataškavanja pedofilije unutar SPC

MI: Podnesena krivična prijava tužilaštvu, građani da ne glasaju ako time krše Zakon i ulaze u krivičnu odgovornost!

Special State Prosecutor to launch an investigation against Bishop Joanikije for covering up pedophilia within SOC

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Večeras je u prostorijama biblioteke “Njegoš” na Cetinju održana promocija knjige ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA u izdanju NVO Montenegro International.

Na početku promocije Danilo Brajović iz UO NVO Montenegro International kazao je da je ova organizacija usmjerena na očuvanje i promociju individualnih sloboda, vrijednosti građanskog društva, demokratije, vladavine prava, održivog mira, harmonije i prosperiteta, kao i borbe protiv vjerskog i etničkog ekstremizma i nacionalizma.

“S obzirom na naš angažman, u potpunosti smo upoznati sa kancerogenim djelovanjem vrha Srpske pravoslavne crkve koji je jedan od glavnih ideoloških krivaca za brojne zločine i etnička čišćenja na prostoru Zapadnog Balkana u proteklih 100 godina tako da smo sa zadovoljstvo prihvatili da Montenegro International bude izdavač ove knjige”, kazao je Brajović.

On je kazao da je Bojan Jovanović kao bivši đakon Srpske pravoslavne crkve jedan od rijetkih pojedinaca i pojedinki koji su smogli hrabrosti da u javnosti iznesu istinu o zločinima ove grupe. Bojanovo lično iskustvo, životne priče do kojih je došao i dokumenta koja je prikupio predstavljaju vrijedno svjedočanstvo o kriminalnoj organizaciji koja će, nadamo se, uskoro otići među mračne stranice istorije ovih prostora, i parareligijskom djelovanja klero-fašističke ideologije koja je u proteklom periodu zarobila i Srpsku pravoslavnu crkvu, i državu Srbiju, ali i čitav region Zapadnog Balkana.

Mirna Nikčević iz UO Montenegro International je kazala da je Srpska pravoslavna crkva, bazirana na Svetosavlju, sve samo ne vjerska organizacija jer djelovanje njenog vrha karakteriše kršenje skoro svih Božjih zapovjesti na koje se navodno poziva, sprega sa obavještajnim i kriminalnim krugovima koji decenijama unazad kreiraju nestabilnost u regionu i jedan su od uzroka posljednjeg rata na prostorima bivše Jugoslavije.

“Činjenica je da su se slična ideologija i slični zločini dešavali i unutar Katoličke crkve, međutim ne na ovaj način u 21. vijeku uz potpunu spregu zvanične Crkve i države, koja se Evropi i svijetu predstavlja demokratskom zemljom”, kazala je ona.

Ona je dodala da ovo nije optužba niti protiv Srbije kao države, niti protiv Srpske pravoslavne crkve kao religijske organizacije, već protiv sprege vjerskih, kriminalnih, obavještajnih i političkih krugova koji su zagospodarili Srpskom pravoslavnom crkvom, državom Srbijom i pokušavaju isto to da urade sa Crnom Gorom i većim dijelom regiona Zapadnog Balkana.

“Istina o zločinima svetosavske ideologije unutar Srpske pravoslavne crkve treba da doprinese konačnom oslobađanju i SPC i Srbije i čitavog regiona od nosilaca zla koje prijeti kolektivnoj bezbjednosti i ljudskim sudbinama mnogih koji su postali žrtve ove kriminalne družine. Izdavanje ove knjige je i akt podrške velikom broju časnog sveštenstva unutar SPC koje službuje u Hristu i Srbiji Milana St. Protića, Koče Popovića i brojnih drugih velikana, jer i SPC i država Srbija zaslužuju da se pominju po dobru, a ne zlu”, zaključila je Nikčević.

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA Bojana Jovanovića, dramatična je ispovjest o homoseksualnom lobiju, brutalnim nasrtajima pedofila pa čak i ubistvima unutar Srpske Pravoslavne Crkve.

Knjiga je jedan dinamični triler, pisan bez zadrške, direktno, dramatično, bolno u nekim djelovima i prosto bez uljepšavanja, kako bi se čitatelju dočarale sve gadosti i grozote, odvratnosti homoseksualnih predatora kamufliranih u mantije pravoslavnih velikodostojnika. Nakon čitanja ovog dokumentarnog kriminalističkog horora, čitatelju postaje jasno da je hijararhija SPC duboko ogrezla u izopačenosti, te da su oni koji se vode hrišćanskim načelima života ne samo marginalizovani, već i progonjeni, pa čak i ubijeni, a sve u svrhu zataškavanja stravičnog stanja duhovne truleži unutar klera SPC.

Na promociji autor knjige govorio je o slučaju ubistva djeteta Milića Blažanovića koji je zataškan, kao i pedofiliji unutar Srpske pravoslavne crkve koju je zataškao episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, uz blagoslov pok. mitropolita Amfilohija.

On je saopštio da je zaustavljanjem istrage Joanikije učestvovao u prikrivanju pedofilije u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a da je u pregledanju materijala učestvovao mitropolit crnogorski Amfilohije koji je o svemu znao duže od 4 decenije.

“Amfilohiju ne možemo da sudimo jer je umro, ali moramo javnosti kazati da je taj čovjek znao o pedofiliji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi još dok je bio banatski vladika. Gospodina Joanikija ne smatram vladikom. To je čovjek koji je bio zadužen za vođenje istrage o pedofiliji o slučajevima koji su se desili u Cetinskom manastiru, manastiru Dajbabe i drugim manastirima na teritoriji Crne Gore 2011, 2012 i 2013. godine i koji je sve te slučajeve zataškao”, kazao je Jovanović.

On je pozvao premijera Zdravka Krivokapića da ne potpisuje Temeljni ugovor sa lažnim srpskim patrijarhom Porfirijem.

“Gospodine Krivokapiću, ako potpišete dokument sa vrhom Srpske pravoslavne crkve, to je isto kao da potpisujete ugovor sa sicilijanskom mafijom. Da li sicilijanska mafija može da donira Karitasu, može! Da li sicilijanska mafija može da dobije oprost grijehova, ne može! Stoga Vas pozivam da ne potpišete najveću prevaru u istoriji Crne Gore”, kazao je Jovanović.

On je saopštio da je Porfirije lažno izabran za Patrijarha od strane episkopa koji su se davno morali naći iza rešetaka zbog svih zlodjela u kojima su učestvovali i koje su prikrivali i da će se isto ubrzo desiti jer će NVO Montenegro International uskoro sve dokaze dostaviti Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici kako bi natjerali pravosudne organe države Srbije da reaguju u skladu sa svojim nadležnostima i zakonskom obavezom.

Jovanović je kazao da je prošle godine imao sastanak sa Specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem koga je pozvao da ga sasluša i pokrene istragu u skladu sa svim dokazima koji postoje o umiješanosti vrha Mitropolije crnogorsko primorske u zataškavanju slučajeva pedofilije unutar Srpske pravoslavne crkve.

Iz NVO Montenegro International su saopštili da se knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA prevodi na engleski, njemački i italijanski i da se uskoro naći širom Evrope i Sjeverne Amerike.

Elektronsko izdanje knjige može se kupiti na sajtu https://kakosmoubiliboga.me/, dok će se u prodaji uskoro naći i štampano izdanje knjige.

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: