Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga

Nakon što je ova informacija isplivala u javnost, jasno je da je službeno vozilo u kojem je bila premijerova ćerka, pregazilo demonstrante kao i da su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i premijer Zdravko Krivokapić pokušali da zataškaju ovaj slučaj i prevare javnost

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović pod uticajem premijera Zdravka Krivokapića pokušao je da zataška slučaj gaženja građana na Bogetićima i da ovaj sramni akt bahatosti predstavi kao napad na službeno vozilo i štićeno lice!

Portal Aktuelno imao je uvid u obavijest koju je Centar bezbjednosti Nikšić 8. aprila u 10:55 sati proslijedio kolegama iz Podgorice i Danilovgrada u kojem se navodi da je službeno vozilo Mercedes registarskih oznaka PG CG 301 pobjeglo sa mjesta nezgode.

”IZ CB NIKŠIĆ JAVILI DA IM NIJE STALO VOZILO MERCEDES CRNE BOJE PG CG 301 I DA JE POVRIJEDIO PJEŠAKA I DA SE UPUTIO KA PODGORICI”, navodi se u obavijesti koju je CB Podgorica primio od kolega iz Nikšića.

U obavijesti se navodi da su sa ovom situacijom pored CB Podgorice, upoznati i iz CB Danilovgrad.

Nakon što je ova informacija isplivala u javnost, jasno je da je službeno vozilo u kojem je bila premijerova ćerka, pregazilo demonstrante, kao i da su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i premijer Zdravko Krivokapić pokušali da zataškaju ovaj slučaj i prevare javnost.

Podsjetimo, u Nikšiću, u mjestu Bogetići, prošlog četvrtka došlo je do incidenta kada je službeni automobil Mercedes u kome je bila ćerka premijera Krivokapića pokušao da probije blokadu građana.

”ZOVITE SERGEJA”: Da li je Sergej Sekulović po nalogu premijera ili njegove ćerke pokušao da zataška slučaj gaženja građana?

Vozač vladinog automobila registarskih oznaka PG CG 301, dok su na haubi bile dvije osobe, dao je gas i oborio građane na ulicu. Automobilom je upravljao Dražen Jeknić.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je i pored svih raspoloživih  informacija koje je sigurno imao iz policije, ”najoštrije osudio incident na putu Podgorica – Nikšić, i dao nalog unutrašnjoj kontroli da hitno ispita postupanje policijskih službenika koji su bili u blizini lica mjesta”.

Prema njegovim riječima ovdje se radilo o ”napadu na službeni automobil i štićenu ličnost” i to je, kako je kazao prije pet dana, ”predstavljao alarm za sve nas i upozorenje gdje nas mogu odvesti politički populizam i smišljeno podizanje tenzija”.

Ovu izjavu su građani u startu protumačili na društvenim mrežama kao poltronsku, a sada je ona dobila mnogo ozbiljniju dimenziju i pitanje je da li je ministar prekršio zakon i ušao u zonu zataškavanaja i krivične odgovornosti.

Krivokapić džabe prijeti, istina uvijek ispliva

Takođe treba podsjetiti da se nakon ovog incideta oglasio i premijer Krivokapić koji je zaprijetio građanima poručivši da će uskoro vidjeti kako će “u zemlji zavladati red i zakon na koje nisu navikli”.

Tada je izjavio da je napadnuto službeno vozilo u kojem se nalazila njegova ćerka, inače štićena ličnost.

Ministar Sekulović, u međuvremenu, nije se oglašavao povodom incidenta niti preuzimao odgovornost za očigledno nasilno ponašanje službenika Vlade čija se odgovornost i ne pominje. A nije ni objasnio odakle ta sloboda u zahtjevnom pozivu “zovite Sergeja” koji je izgovorila premijerova ćerka.

Postavlja se pitanje da li će potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednosni sektor Dritan Abazović pokrenuti istragu protiv premijera i ministra unutrašnjih poslova za zataškavanje prekršajnog, ili čak krivičnog djela. Takođe je pitanje da li će vozač službenog vozila odgovarati i da li će ministar Sekulović i premijer Krivokapić uraditi jedinu isrpavnu stvar i podnijeti ostavke zbog obmanjivanja javnosti.

Za laganje i manipulacije nastale nakon incidenta Krivokapić i Sekulović bi zasigurno trebali snositi političke posljedice.

Izvor: Aktuelno

Knjiga Ispovest Kako smo ubili Boga
Related Posts

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA, svjedočanstvo je progona i mučeništva ljudi koji su svakodnevne žrtve, ne samo silovatelja i napasnika u mantijama, nego i sistema koji takve ljude štiti.

Više o knjizi na sljedećem linku: https://kakosmoubiliboga.me/. Štampano izdanje knjige dostupno je u knjižarama Narodna knjiga, po cijeni od 10€. Narodna knjiga Podgorica - ul. Novaka Miloševa Br. 12, City Mall (I sprat) i TC Bazar. Narodna knjiga Nikšić u TC Laković, Bulevar 13. jul Knjigu možete naručiti i uplatom na žiro račun: 510-135162-14. Svrha: donacija. Primalac: NVO Montenegro International. Molimo Vas da na e-mail: info@montenegrointernational.org pošaljete kopiju uplatnice, ime i prezime i adresu na koju želite da Vam knjiga bude poslata. Elektronsko izdanje knjige na MNE/CRO/SRB/BIH možete kupiti putem sajta https://kakosmoubiliboga.me/. Englesko izdanje knjige dostupno je putem Amazona: https://www.amazon.com/dp/B097C8H7VP. NVO Montenegro International
%d bloggers like this: